Afbeelding
Foto:

Praat mee over de toekomst van het Wierdense centrum

WIERDEN - Binnenkort wordt de toekomst van het Wierdense centrum besproken. Iedereen kan hierover zijn of haar mening kwijt tijdens het Dorpscafé Wierden dat wordt georganiseerd op donderdagavond 19 september.

De gemeente Wierden organiseert het Dorpscafé om de toekomstplannen te bespreken met iedereen die betrokken is bij het centrum van Wierden. Bewoners, ondernemers en geïnteresseerden kunnen zich die avond verzamelen in zalencentrum het Anker om mee te praten. Net als in andere plaatsen dreigt ook voor het Wierdense centrum de leegstaand van panden, waardoor het centrum minder aantrekkelijk wordt voor bezoekers. Het tegenovergestelde zal bereikt moeten worden: een gezellig centrum waar men graag naartoe trekt, met als gevolg dat ook ondernemers zich er graag willen vestigen. Om dit tij te keren zijn goede ideeën nodig en een flinke dosis motivatie van inwoners en ondernemers. Tijdens het Dorpscafé is er de ruimte om alle ideeën voor het Wierdense centrum te delen met alle betrokkenen. De gemeente hoopt dat deze gezamenlijke brainstormsessie kan leiden tot een aantal mooie initiatieven voor het hart van Wierden.

Stadsbeweging
Het vitaal en toekomstigbestendig houden het centrum van Wierden valt onder een van de doelen van De Stadsbeweging, een initiatief dat zich inzet voor dit doel in alle Overijsselse stads- en dorpscentra. Met steun van de provincie Overijssel en de verschillende aangesloten gemeentes werken ze aan deze doelstellingen. Ze gaan nu ook voor het centrum van Wierden hun handen uit de mouwen steken, waarbij ze gebruik kunnen maken van ideeën die inmiddels zijn opgedaan in andere stadscentra. Zo dragen ze niet alleen zorg voor een goed winkelaanbod, maar ligt de nadruk ook op levendigheid: de organisatie van evenementen en bijeenkomsten waar mensen sociale contacten op doen. Iedereen die hier aan bij wil dragen met een initiatief, idee of evenement is een stadsbeweger. Met tal van deze instrumenten dragen ze graag bij aan de besprekingen voor het centrum van Wierden.

Wie aanwezig wil zijn bij deze bespreking kan zich nu al aanmelden. Dit kan via www.wierden.nl/dorpscafe-wierden.