Afbeelding
Foto:

Wederom verkeershinder verwacht op de A1

WIERDEN - Automobilisten moeten vanaf zaterdag 31 augustus wederom rekening houden met een langere reistijd vanwege werkzaamheden aan de A1. Er wordt gewerkt aan het gedeelte tussen knooppunt Azelo en Apeldoorn.

We zijn het inmiddels al min of meer gewend, de vele werkzaamheden aan de snelweg en de extra reistijd die het met zich meebrengt. Onlangs kondigde Rijkswaterstaat de volgende werkzaamheden aan tussen knooppunt Azelo en Apeldoorn. Vanwege het vele gebruik van dit traject is de verwachting dat de vertragingen flink kunnen oplopen, vooral doordeweeks en tijdens spitsuur.

Lagere snelheid
Tijdens de werkzaamheden zullen de rijbanen tijdelijk versmald worden, waardoor de maximumsnelheid ook verlaagd wordt op dat traject. Dit is aan de orde op het gedeelte tussen Markelo en Rijssen. Verkeer van beide richtingen zal over één zijde van de weg worden geleid op vier versmalde rijstroken. Voor de veiligheid van wegwerkers en automobilisten zal een maximumsnelheid van 90 kilometer per uur gelden op dit stuk. Tot medio oktober gelden deze veranderingen. Daarna zal dezelfde omleiding worden toegepast op de andere weghelft.

Vooral 's nachts
Tevens zullen een aantal toe- en afritten afgesloten worden tijdens de werkzaamheden. Om voor zo min mogelijk overlast te zorgen wordt dit vooral gepland in de nachtelijke uren wanneer er weinig verkeer op de been is. De toerit Bathmen richting Almelo/Hengelo is al onder handen genomen in de avond van 23 op 24 augustus. Op vrijdag 30 augustus zal hetzelfde gebeuren bij de toerit Rijssen richting Almelo/Hengelo. De volgende dag zal de toerit weer geopend zijn rond 08.00 uur in de ochtend. Ten slotte zal de afrit Rijssen richting Almelo/Hengelo worden afgesloten op 31 augustus van 02.00 uur 's nachts tot 08.00 uur in de ochtend. In alle gevallen zijn er omleidingen geregeld die met borden worden aangegeven.

Wie er tijdens de werkzaamheden over dit traject moet reizen, kan gewoon op de plaats van bestemming komen. Houd wel rekening met extra reistijd. Het is aan te raden om de reis van te voren te plannen met de hulp van www.vananaarbeter.nl.