Afbeelding
Foto:

Vruchtbare samenwerking met Twente Personeelsdiensten

WIERDEN - De uitzendorganisatie Twente Personeelsdiensten helpt bijstandsgerechtigden bij het vinden van betaald werk. De gemeente Wierden is vorig jaar in zee gegaan met dit gespecialiseerde bureau. De eerste successen zijn ondertussen geboekt.

De organisatie zet zich in om mensen die nu nog een bijstandsuitkering ontvangen naar een geschikte baan te begeleiden. Het is inmiddels gelukt om verschillende mensen via deze weg aan werk te helpen. Het vruchtbare eerste resultaat heeft de gemeente doen besluiten om de samenwerkingsovereenkomst met Twente Personeelsdiensten te verlengen. Beide partijen zijn tevreden over de samenwerking en hebben daarom de overeenkomst tot in ieder geval 2022 verlengd.

Actieve benadering
Het vinden en behouden van een werkplek is uitdagend voor vele werkzoekenden. Het uitzendbureau zet haar kennis en ervaring in om passende vacatures in de regio in kaart te brengen. Ook wordt er hulp geboden bij sollicitaties en benadert men actief bedrijven om de juiste vacature aan de juiste persoon te koppelen. Voor iemand die al langdurig op afstand van de arbeidsmarkt staat, kan deze zorgvuldige en actieve benadering daadwerkelijk het verschil maken. De samenwerking heeft er concreet toe geleid dat vorig jaar in totaal 29 inwoners die een bijstandsuitkering ontvingen een betaalde baan gevonden hebben. Daarmee is de doelstelling van 15 personen per jaar ruimschoots gehaald. Dit succes kan dankzij het voortzetten van de samenwerking de komende jaren worden doorgezet.
Wethouder Braamhaar beaamt het belang van deze aanpak: "De wisselwerking tussen lokale bedrijven, onze werkcoaches en de adviseur werk van Twente Personeelsdiensten maakt het mogelijk om mensen vanuit de bijstand naar betaald werk te begeleiden. Daar moeten we de komende jaren ook hard aan blijven werken en het is fijn dat we daarbij de expertise van Twente Personeelsdiensten kunnen blijven inzetten."