Afbeelding
Foto:

Praat mee over de toekomst van Enter in het Dorpscafé

ENTER - De gemeente organiseert op woensdag 28 augustus een praatbijeenkomst over de toekomst van Enter. Het doel is om inwoners en belangstellenden zo veel mogelijk mee te laten praten over belangrijke aspecten zoals het toekomstbestendig maken van het dorpshart.

Enter kampt met veel uitdagingen die we ook elders zien in de kleinere dorpen. Zo vergrijst de Nederlandse samenleving, de zorgbehoefte gaat omhoog, mensen winkelen vaker online, voorzieningen staan onder druk en jongere inwoners migreren vaak weg uit kleinere kernen, op zoek naar werk.

Praat mee
De gemeente organiseert de bijeenkomst op woensdag 28 augustus van 18.30 tot 22.00 uur op Landgoed Het Rheins aan de Reintszijweg 5 in Enter, onder de noemer Dorpscafé. Aan bod komt alles over het vitaal en toekomstbestendig maken van het centrum, zoals het terugdringen van de leegstand en onderlinge samenwerking. Omdat een goed idee ook maar zo ver gaat zonder investeringen, stelt de gemeente ook een stadscheque beschikbaar voor de beste ideeën.

Brede doelgroep
De gemeente hoopt dat naast ondernemers en inwoners ook andere betrokkenen actief deel zullen nemen aan de praatbijeenkomst. Zo spelen ook organisatoren van evenementen in het centrum en de vastgoedeigenaren een belangrijke rol in de toekomstige plannen. Het uiteindelijke doel is om zo breed mogelijk draagvlak te realiseren voor toekomstige beslissingen door de gemeente.

Aanmelden
De bijeenkomst is gratis toegankelijk en iedereen is van harte welkom. Aanmelden voor de bijeenkomst kan tot en met woensdag 21 augustus via www.wierden.nl/dorpscafe-enter. Kijk voor meer informatie over het Dorpscafé en achterliggend beleid op de website: www.wierden.nl/stadsbeweging.