Afbeelding
Foto: Dick Soepenberg

In de ban van de Ronde van Twente

ENTER - Als vanouds start en finisht op zaterdag 6 juli de Ronde van Twente in Enter. De wielrenners worden dit jaar flink op de proef gesteld met een uitdagende route die ze onder andere langs drie "bergen" voert.

De route staat dit jaar in het teken van bergen. Zo is de Markelose Berg in de route opgenomen, net als de Apenberg tussen Markelo en Rijssen en de Rijsserberg. Dit moet de Ronde van Twente nog uitdagender maken voor de junioren en nieuwelingen in de wielersport. Aanvullend is er het criterium de "Ronde van Enter" voor zowel heren als dames. De twee rondes zijn dusdanig in elkaar verweven dat het publiek wordt getrakteerd op een hele dag vol wielertalent. De nieuwelingen van de Ronde van Twente zullen om 13.00 uur van start gaan in Enter. Vervolgens starten de junioren om 16.00 uur. Zij zullen 140 kilometer afleggen en finishen omstreeks 19.30 weer in Enter. Tussendoor starten de vrouwen voor de Ronde van Enter om 16.15 in het centrum van Enter. Na hun is het de beurt aan de jongste wielrennertjes tijdens de dikkebandenrace. Om 19.30 uur starten de heren van de Ronde van Enter.

Ronde van Enter
De Ronde van Enter is een extra criterium dat plaatsvindt naast de Ronde van Twente. De rijders die hier aan meedoen strijden voor een plek in het klassement van de VIRO Criterium Cup Twente. Dit is een overkoepelend klassement over de Twentse wielerrondes van Oldenzaal, Markelo, Enter, Goor, Rijssen, Nijverdal en Borne. Ontspanning en plezier staan voorop bij de jeugdeditie van deze ronde, de Dikke Bandenrace voor de jeugd.

Wielertalent
De Ronde van Twente trekt elk jaar weer een getalenteerd deelnemersveld uit heel Nederland. Veel van de bekende, opkomende namen zullen aanstaande zaterdag starten in Enter en hun best doen een podiumplek te veroveren. Een van de meest genoemde talenten die zaterdag aan het werk te zien is, is Lars Boven. Het oorspronkelijk uit Reutum afkomstige juniortalent wist eerder dit jaar een derde plek te bemachtigen tijdens de Parijs-Roubaix, werd onlangs Nederlands kampioen tijdrijden en sloot zich aan bij de opleidingsploeg van Jumbo-Visma. Hij en vele anderen zullen zaterdag voorbij komen tijdens de Ronde van Twente.