Afbeelding
Foto:

Veel meedenkers over plannen Dorpsstraat

ENTER - De Dorpsstraat in Enter gaat fors op de schop. Als gevolg van de aanleg van nieuwe riolering wil de gemeente gelijk ook de bovengrondse inrichting van de straat onder handen nemen. Maandag werd een inventariserende bijeenkomst gehouden in De Kröl.

De gemeente nodigde alle inwoners, winkeliers en horeca-ondernemers uit om mee te praten over de gewenste herinrichting van deze belangrijke doorgaande route. Niet een eenvoudige opgave, aangezien er juist ook zo veel verschillende belangen zijn bij alle gebruikers. Zo hechten ondernemers groot belang aan veel parkeerplekken voor klanten, terwijl een buurtbewoner misschien juist liever een wat rustiger straat zou zien.

Plannen
De gemeente moet de riolering in de Dorpsstraat-midden vervangen. Deze is in slechte staat, waardoor de straat hoe dan ook opgebroken moet worden. Het college van Burgemeester en Wethouders ziet hierin natuurlijk ook een uitstekend moment om dit te combineren met een bovengrondse herinrichting. Zo krijgt de straat een fris nieuw uiterlijk dat toekomstbestendig moet zijn en zoveel mogelijk de balans weet te vinden tussen de diverse belangen van de gebruikers. De gemeente gaf dan ook een duidelijke prioriteit aan deze plannen; ze werden ook opgenomen als hoge prioriteit in het coalitieprogramma.

Praatavond
De gemeente legde diverse vragen voor aan de omwonenden, ondernemers en pandeigenaren in de Dorpsstraat. Wat moet anders? Wat mist men nog? Hoe ziet de ideale Dorpsstraat er uit? Eén ding is in ieder geval duidelijk: het gezellige, dorpse karakter van de straat moet zoveel mogelijk behouden blijven. Dit is immers ook echt de charme van Enter voor de vele bezoekers.

Praktische zaken
Verder kwamen ook diverse praktische zaken aan bod. Zo werd in kleinere groepen gepraat over specifieke thema's bij de herinrichting, zoals de parkeervoorzieningen, het groen, fietsers, voetgangers en uiteraard de bevoorrading door winkels door groter vrachtverkeer.