Afbeelding
Foto:

Regio FM maakt doorstart samen met RTV Noordoost Twente

WIERDEN - De lokale omroep Regio FM in Wierden maakt een doorstart met RTV Noordoost Twente. De omroep gaat op radio en TV verder als Twente FM en Twente TV. Beide organisaties bereikten deze maand een akkoord waarmee het voortbestaan van lokale media in Wierden gewaarborgd is.

Het noodlijdende Regio FM moest eind maart na 26 jaar noodgedwongen stoppen met uitzenden, als gevolg van financiƫle problemen. Sindsdien is het stil op de radio en staat de TV op zwart. Veel lokale omroepen zitten in financieel zwaar weer en hebben moeite om het hoofd boven water te houden, zo ook de Wierdense lokale omroep. Eerdere pogingen tot samenwerking met andere omroepen mislukten, waardoor stoppen uiteindelijk onvermijdelijk werd. Door de overname door RTV Noordoost Twente komt er nu dus alsnog een lokale omroep voor Wierden en dorpskernen als Enter en Hoge Hexel.

Over RTV-NOT
RTV Noordoost Twente, in 1993 gestart in de toenmalige gemeente Denekamp, maakt radio, televisie en internet voor de gemeenten Oldenzaal, Losser, Dinkelland en Tubbergen en beschikt over een semiprofessionele redactie en een goede infrastructuur voor distributie van radio, televisie en internet. Daardoor is de organisatie in staat om tegen een gunstigere exploitatiebegroting toch een volwaardig lokaal toereikend media-aanbod te leveren voor de gemeente Wierden. Met de overgebleven medewerkers van Regio FM wordt bekeken op welke wijze zij hun aandeel kunnen blijven leveren aan de nieuwe streekomroep. Themakanaal Accent FM, het zusterstation van Twente FM, is voorlopig niet in de gemeente Wierden in de ether te beluisteren. Die mogelijkheden, onder meer via DAB+, worden de komende tijd onderzocht. De eerste uitzendingen van Twente TV en Twente FM, gericht op de uitbreiding naar Wierden, worden vanaf 1 juli uitgezonden via Caiway en Ziggo (kanaal 69), diverse glasvezelaanbieders zoals KPN en in de ether op 93.9 MHz. Meer informatie is ook te vinden op www.rtvnot.nl