Afbeelding
Foto:

Stukje waardering voor onbetaalbare mantelzorgers

WIERDEN - Mantelzorgers zijn van onschatbare waarde. Zeker nu we kampen met vergrijzing en bezuinigingen op zorg is de rol van de mantelzorger steeds belangrijker geworden. Zij leveren vaak zorg aan een direct familielid of naaste, maar het is zwaar werk. Daarom ontvangen de mantelzorgers ook dit jaar weer het gemeentelijke mantelzorgcompliment; een VVV-cadeaubon van 50 euro.

Mantelzorg is zowel fysiek als mentaal zwaar werk. Je cijfert jezelf toch vaak weg als mantelzorger en het is zeker op langere termijn een grote aanslag op je eigen leven. De gemeente Wierden en zorgorganisaties doen al veel om mantelzorgers te ondersteunen en te ontlasten waar mogelijk. Bijvoorbeeld respijtzorg, cursussen maar ook dit stukje waardering.

Voor wie?
Iedere Wierdenaar die langer dan drie maanden en minstens acht uur per week mantelzorg levert komt in aanmerking voor het mantelzorgcompliment. Het moet dan ook gaan om iemand waar u een persoonlijke band mee heeft, zoals partner, ouder, kind, buurman of vriendin. De zorg mag thuis geleverd zijn of in een instelling. Het mantelzorgcompliment is niet bedoeld voor vrijwilligers. Mantelzorgers kunnen één keer per jaar een mantelzorgcompliment afhalen. U moet dit persoonlijk doen; een ander mag het niet voor u ophalen.

Afhalen
Om het voor de mantelzorgers makkelijker te maken om het mantelzorgcompliment af te halen zijn diverse afhaalmomenten en afhaallocaties opgezet. Zo kunt u dit in het gemeentehuis in Wierden afhalen op dinsdag 2 juli van 10.30 tot 12.00 uur, dinsdag 6 augustus van 10.30 tot 12.00 uur en op woensdag 18 september van 18.30 tot 20.00 uur. In Enter kunt u het afhalen bij het Reggedal, op donderdag 12 september van 18.30 tot 19.30 en op 14 november van 09.00 tot 10.30 uur.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie ook op de website van de gemeente, www.wierden.nl