Afbeelding
Foto:

Afscheid van burgemeester Henk Robben

WIERDEN - Op vrijdag 24 mei neemt burgemeester Henk Robben officieel afscheid als burgemeester van de gemeente Wierden tijdens een bijzondere raadsvergadering.

Na 9 jaar burgemeesterschap gaat Henk Robben vrijdag 24 mei 2019 officieel met pensioen. Tijdens een bijzondere raadsvergadering, waarbij ook de commissaris van de Koning Andries Heidema aanwezig is, draagt hij de ambtsketen over aan loco-burgemeester Johan Coes.

Opvolger
Na het bekend maken van zijn vertrek als burgemeester van Wierden eind 2018 is het zoeken naar zijn opvolger gestart. Ook de inwoners van Wierden konden aangeven welke karaktereigenschappen de nieuwe burgervader volgens hun zou moeten hebben. Daarbij werd vaak aangegeven dat ze graag opnieuw een burgemeester als Henk Robben terug willen. Een groter compliment voor een burgemeester is haast niet mogelijk. De gemeenteraad van Wierden denkt deze opvolger gevonden te hebben in Mevrouw D.J. (Doret) Tigchelaar - van Oene en heeft haar eind april voorgedragen. Mevrouw Tigchelaar (58 jaar, WD) is in de periode 2014-2018 wethouder in de gemeente Hattem geweest en is momenteel mede-eigenaar van een organisatiebureau.
Doret Tigchelaar heeft zich doen kennen als een warme, innemende maar ook krachtige persoonlijkheid. Ze heeft daarbij een open en hartelijke houding. De gemeente Wierden is gewend aan een burgemeester die echt het boegbeeld is, een herkenbare burgemeester, die zich gemakkelijk beweegt in groepen en voor iedereen toegankelijk en aanspreekbaar is. Doret Tigchelaar zal daaraan voldoen. Ook heeft ze een goed netwerk waarbij de verwachting gerechtvaardigd lijkt dat ze in staat zal zijn de gemeente Wierden "op de kaart" te zetten.

Kroonbenoeming
De voordracht wordt aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, teneinde de kroonbenoeming mogelijk te maken. De benoeming is pas definitief, zodra het Koninklijk Besluit daartoe getekend is. De gemeenteraad gaat ervan uit dat Doret Tigchelaar per 17 juni 2019 als nieuwe burgemeester van de gemeente Wierden zal kunnen aantreden.