Afbeelding
Foto:

Riolering en waterleiding worden tegelijkertijd vervangen

WIERDEN - Vitens en gemeente Wierden gaan unieke samenwerking aan! Waterleidingbedrijf Vitens N.V. en de gemeente Wierden gaan in het najaar van 2019 samen werkzaamheden uitvoeren in de Wethouder van Buurenstraat. De gemeente vervangt de riolering en Vitens vervangt de hoofdwaterleiding.

Vitens wil de hoofdwaterleiding in de Wethouder van Buurenstraat vervangen en de gemeente wil de riolering vervangen en nieuwe bomen aanplanten. Door deze werkzaamheden samen uit te voeren hoeft de Wethouder van Buurenstraat maar één keer opengebroken te worden, wat minder overlast met zich meebrengt voor bewoners. Bovendien levert het een kostenbesparing op voor beide partijen.

Minder overlast
"De gemeente en Vitens hebben vaker werkzaamheden op elkaar afgestemd, maar deze keer gaat de samenwerking een stap verder", vertelt wethouder Coes. "Het unieke is dat we een contract met elkaar hebben gesloten, waardoor we de opdracht gezamenlijk aan kunnen besteden. Dat betekent dat de werkzaamheden door één en dezelfde (hoofd)aannemer worden uitgevoerd."
"Het is een andere manier van samenwerken," aldus Elsbeth van der Linde, manager afdeling Ontwerp en Aanleg bij Vitens. "Wij zijn blij met deze ontwikkeling, want het geeft voor bewoners minder overlast en de maatschappelijke kosten zijn lager. We hopen dan ook dat wij vaker met dit soort contracten gaan samenwerken met andere partijen en gemeenten."

Buurtbewoners
Tijdens een drukbezochte inloopavond in maart van dit jaar zijn de buurtbewoners geïnformeerd over de werkzaamheden en was er gelegenheid om vragen te stellen. Voordat de werkzaamheden beginnen, krijgen zij nog informatie over de planning.