Afbeelding
Foto:

Negende editie Hexelse Truck Tour was weer een succes!

HOGE HEXEL - Het was weer genieten afgelopen zaterdag; de jaarlijkse Hexelse Truck Tour stond weer op het programma!

De Hexelse Truck Tour is een mooie liefdadigheidsrit, waarbij truckers kinderen en volwassenen met een beperking een leuke dag uit geven. Dit jaar was al weer de negende editie van het evenement, dat groeit qua bekendheid en deelnemers. Dit jaar namen ruim 130 vrachtwagens deel aan de tocht. Diverse chauffeurs en bedrijven zijn al vanaf het eerste uur van de partij; niet verwonderlijk als je de lachende gezichten ziet van de deelnemers die dit zeer waarderen.

Grote organisatie
Er komt aardig wat bij kijken om zo'n activiteit op te zetten voor deze specifieke doelgroep. Zo is er natuurlijk de nodige begeleiding nodig om hen te helpen, bijvoorbeeld bij het in- en uitstappen van de vrachtwagens. Verder waren er honderden verkeersregelaars en EHBO'ers actief om alles vlekkeloos te laten verlopen.

De route
De vrachtwagens legden een mooie route af van 60 kilometer. De colonnes vertrokken vanaf het NAVO-terrein in Almelo op het Bedrijvenpark. De route ging verder richting Hoge Hexel, Nijverdal, Rijssen, Enter met Wierden als eindpunt. Met langs de route uiteraard veel familie en spontane toeschouwers die genoten van het schouwspel.

Leuke reacties
Voor de deelnemers - zowel de bijrijders als de truckers zelf - was het een topdag. De reacties waren dan ook overweldigend mooi; zeker voor kinderen die door hun beperking maar moeilijk deel kunnen nemen aan een activiteit buiten de deur heeft zo'n activiteit een diepere betekenis. De Hexelse Truck Tour is niet uniek in zijn soort; zo kennen we in Twente ook nog de Tukker Truck Run. Deze tocht is groter en heeft een andere route. Juist het wat kleinschaliger karakter past ook goed bij de gemoedelijke sfeer. De organisatie is dan ook dankbaar voor de vele inzet van alle betrokkenen.