Afbeelding
Foto:

Herinrichting moet Wierdense straten veiliger maken

WIERDEN - Het besluit is genomen: er komt een uitgebreide herinrichting aan voor de Karel Doormanstraat, M.H. Trompstraat en de J. Evertsenstraat. De riolering moet worden vervangen, maar de gemeente maakt meteen gebruik van het moment om de veiligheid in deze straten te verbeteren.

Het college liet onlangs weten akkoord te zijn met de plannen voor bovengenoemde straten. Toen bleek dat de riolering in dit gebied toe is aan vervanging, leek dit het beste moment voor een herinrichting van de straten. Daarop werd een concept gemaakt voor een grondige herstructurering. Een belangrijk doel van de herinrichting is het laten afnemen van de snelheid van automobilisten. Iets dat de verkeersveiligheid altijd ten goede komt. Daarom zullen er op verschillende locaties in de drie straten drempels worden geplaatst, net als drempelplateaus die de snelheid eruit moeten halen bij het verkeer.

Brede parkeervakken
Tevens worden de huidige parkeervakken aan de Karel Doormanstraat verbreed. Dit zal zorgen voor meer ruimte op de rijbaan. Een veelgehoorde klacht daar was dat de vuilniswagen er regelmatig vast kwam te staan vanwege de smalle doorgang. De verbreding moet het makkelijker maken om de containers in de straat te legen. In alle drie de straten wordt nieuwe verlichting geplaatst langs de straatkant.

Bijeenkomst
De plannen voor herstructurering zijn ontstaan in samenspraak met omwonenden. Zij konden tijdens bijeenkomsten hun mening geven over de huidige situatie en de plannen. Hieruit bleek dat de verbreding van de straten niet in de smaak viel bij de meeste omwonenden. De eerste conceptplannen waarin dit werd aangekaart zijn daarop aangepast. De huidige plannen zijn vanaf nu goedgekeurd door het college en zijn daarmee definitief. Het is de bedoeling dat de herinrichting van de Karel Doormanstraat, M.H. Trompstraat en J. Evertsenstraat in de zomer van dit jaar van start gaat.