Afbeelding
Foto:

Bijstandsuitkering vanaf nu via de gemeente Wierden

WIERDEN - Voor wie in Wierden een bijstandsuitkering moet aanvragen, gaat er vanaf 1 april het een en ander veranderen. Het aanvragen van de uitkering verloopt niet meer via het Werkplein in Almelo, maar is nu in handen van de gemeente Wierden.

Daarnaast wordt ook dit proces gedigitaliseerd. Wie een bijstandsuitkering moet aanvragen, zal dit online moeten doen. Dit kan via de website www.werk.nl. Met behulp van je persoonlijke Digi-D code wordt de aanvraag ingediend, waarna de aanvrager wordt uitgenodigd door de gemeente Wierden. Hierop volgt een gesprek met een medewerker van de gemeente over de situatie. Zij zullen bepalen of iemand recht heeft op het ontvangen van een bijstandsuitkering. De volledige procedure wordt uitgelegd door de gemeente Wierden op hun website. Hier leest men ook wat er nodig is om in aanmerking te komen voor een bijstandsuitkering.

Werkplein Twente
Voorheen moesten Wierdense uitkeringsgerechtigden voor de aanvraag van een bijstandsuitkering naar het dichtstbijzijnde Werkplein Twente, die in Almelo. Het Werkplein Twente is een samenwerking tussen het UWV en de verschillende Twentse gemeentes, met locaties in onder andere Almelo, Hengelo en Enschede. De gemeente Wierden heeft nu besloten om de uitkeringsprocedure zelf in handen te nemen. Dit betekent dat aanvragers terecht kunnen in Wierden voor de vervolgstappen- en gesprekken. Het Werkplein regelt niet alleen de aanvraag van bijstandsuitkeringen, maar ondersteunt mensen ook bij re-integratie of het vinden van werk.

Hulp bij aanvragen
Wie moeite heeft met de digitale aanvraag van de uitkering kan hier hulp bij krijgen van het Zorgloket. Zij begeleiden aanvragers bij het versturen van de digitale aanmelding. Het is wel aan te raden om hiervoor eerst een afspraak te maken. Dat kan door te bellen naar 0546-850 990.