Afbeelding
Foto:

Ondernemers denken mee over economische toekomst

WIERDEN - de gemeente Wierden is bezig met het opstellen van een nieuwe economische visie. Hiervoor vragen ze inspraak van de lokale ondernemers. Zij mogen hun stem laten horen en meedenken over hoe de economische toekomst er uit komt te zien in Wierden.

De gemeente heeft in het opstellen van de nieuwe economische visie een moment ingepland waarin ondernemers hun geluid kunnen laten horen. Dit zal zijn op maandagavond 1 april tijdens een gesprek waarbij raadsleden, ambtenaren en ondernemers aanwezig zijn. Er zullen op die avond vier verschillende thema's besproken worden door de aanwezigen. "Dit is de kans voor ondernemers om zich te laten horen en mee te denken over de economische toekomst van de gemeente. De economie is de motor van onze samenleving. Ik roep dan ook alle ondernemers op om bij de bijeenkomst aanwezig te zijn" vertelt wethouder Richard Kortenhoeven.

Vier onderwerpen
De economische visie wordt opgedeeld in vier belangrijke pijlers. Per pijler zal er een gesprek plaatsvinden zodat iedereen per onderwerp z'n mening kan delen. De onderwerpen zijn als volgt: ondernemer centraal, bedrijventerreinen, detailhandel en vrijetijdseconomie. Ondernemers, raadsleden en ambtenaren bespreken aan de verschillende tafels de koers wat betreft het toerisme in de regio, het optimaal functioneren van bedrijven, gemeentelijke faciliteiten en de toekomstbestendigheid van winkelcentra.

Belangrijke feedback
Gemeenten zoals Wierden brengen regelmatig in kaart hoe ondernemers denken over het ondernemersklimaat in de brede zin. Zij zijn immers ook essentieel voor de lokale economie. Niet alleen de kale rapportcijfers zijn belangrijk, maar juist ook de verdieping die ondernemers geven aan deze cijfers.

Opgeven
Ondernemers kunnen zich nog aanmelden om aanwezig te zijn bij deze gesprekken. De gemeente Wierden nodigt hen van harte uit om mee te praten. Ze kunnen zich opgeven via www.wierden.nl/economischevisie. Aanvang van de avond is om 18.30 uur met soep en broodjes. De gesprekken gaan van start om 19.00 uur in de Burgerzaal van het gemeentehuis.