Afbeelding
Foto:

Wierden eert sporthelden voor hun prestaties

WIERDEN - Sport is een belangrijk aspect van ons leven. Ook in Wierden zijn veel inwoners sportief bezig; of je nu tennist voor de lol of competitief voetbalt. Zeker wanneer je op prestatief niveau bezig bent, vergt sporten ook extra inzet en offers. Vaak met heel mooie resultaten. Om deze prestaties niet onopgemerkt voorbij te laten gaan reikt Wierden komende week weer de jaarlijkse sportprijzen uit.

De sportprijzen zijn ieder jaar weer een feestje. Het is een stukje waardering voor de inzet die de sporters leverden om tot hun individuele prestaties te komen. Dit jaar werden weer veel sportploegen en individuele sporters genomineerd. De Selectiecommissie Sportprijzen had dan ook een positieve uitdaging om de keuzes te maken voor de finalisten. We benadrukken natuurlijk wel dat genomineerd worden op zich al mooi is en een erkenning van de prestaties, maar dat er zeker ook mensen 'extra' presteren.

Uitdagingen
De sportprijzen worden uitgereikt in diverse categorieën. Eén groep voor wie sporten zeker niet vanzelfsprekend is zijn sporters met een beperking. Ook zij hebben hun eigen waarderingsprijs. Wie kampt met een beperking ervaart meer barrières om te sporten, zowel in letterlijke als figuurlijke zin. Zo staat lang niet iedere sportclub open voor deze groep en ook faciliteiten zijn niet altijd op hun ingesteld. Voor wie sporten op zich al een uitdaging is, is competitief succes des te indrukwekkender.

Categorieën
Naast deze sporters met een beperking zijn er ook andere categorieën voor de sportprijzen. Dit zijn de jeugdsporter van het jaar, sportman/vrouw van het jaar, jeugdsportploeg, volwassen sportploeg en als laatste een waarderingsprijs voor het organiseren van een aansprekend sportevenement. De sportprijzen zijn daarnaast ook een indirecte waardering voor de vele vrijwilligers en andere betrokkenen die actief zijn in het ondersteunen.

Kom ook
Alle belangstellenden en supporters zijn van harte welkom bij het uitreiken van de sportprijzen. Dit is volgende week donderdag 29 maart vanaf 19.30 uur in sporthal De Zomp aan de Reggestraat in Enter.