Afbeelding
Foto:

Overeenkomst tussen de Generatietuin en de gemeente

WIERDEN - De Generatietuin is opgericht in 2015 en is een plek waar men samen kan tuinieren. Zowel ouderen als jongeren zijn welkom om te komen tuinieren.

Door ouderen samen met kinderen te laten tuinieren snijdt het mes aan twee kanten. Voor ouderen is het een mooie gelegenheid om vereenzaming tegen te gaan en zij kunnen als geen ander de jongere generaties vertellen over de natuur en de ze de natuur laten beleven. In de Generatietuin worden gezamenlijk groenten en fruit verbouwd. Deze zelf verbouwde gewassen worden natuurlijk geoogst en opgegeten en smaken door de liefde die er ingestoken wordt toch het lekkerst.

Grond
De grond in de wijk Zuidbroek, die door de Generatietuin in gebruik is, is van de Gemeente Wierden, maar begin februari is er een overeenkomst opgesteld en ondertekend door beide partijen. In de overeenkomst is nu officieel vastgelegd dat de Generatietuin de grond mag gebruiken. Vooruitkijken naar de toekomst is nu mogelijk en met de al ontvangen subsidie kunnen plannen om het terrein goed toegankelijk te maken voor iedereen verder uitgewerkt en uitgevoerd worden. Gemeente Wierden geeft door de overeenkomst eveneens aan dat zij het initiatief van de Generatietuin een warm hart toedraagt en dat zij de toegevoegde waarde van de Generatietuin voor de samenleving ziet.

Vrijwilligers
De Generatietuin is volledig afhankelijk van vrijwilligers die samen activiteiten als het rondleiden van schoolklassen organiseren. Aan vrijwilligers is altijd een tekort, dus wanneer u graag met anderen wilt tuinieren en wilt bijdragen aan het doorgeven van de liefde voor tuinieren aan de jongere generatie, dan is aanmelden mogelijk via www.generatietuinwierden.nl