Afbeelding
Foto:

Het doek valt voor het Straattheaterfestival

WIERDEN - Stichting StraattheaterPlus Wierden heeft besloten om te gaan stoppen. Het bestuur maakte de moeilijke keuze dat het na tien succesvolle edities mooi is geweest.

Vorig jaar werd de tiende editie van dit culturele evenement gehouden. De stichting heeft zich met veel enthousiasme ingezet in Wierden en Enter, om jaarlijks een mooi programma op te zetten voor een breed publiek. En: vrij toegankelijk. Hoewel het internationale straattheater de hoofdmoot vormde van het programma ontbrak ook lokale amateurkunst natuurlijk niet.

Moeilijk besluit
Voor de organisatie was het een moeilijk en emotioneel besluit om een punt te zetten achter dit leuke festival. De aanleiding om te stoppen ligt in twee oorzaken. Als eerste bleek het de afgelopen jaren steeds moeilijker om de financiën voor het straattheaterfestival rond te krijgen. Naast de trouwe sponsoren droegen ook het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Cogas Cultuurfonds bij. Ook werd in samenwerking met Almelo gekeken naar het delen van kosten. Toch bleek ook dit niet dé oplossing te zijn om voldoende geld te vergaren. We zijn erg dankbaar voor de vaste financiële-, maar daarnaast ook de materiële ondersteuning, zoals het sponsoren van geluid en techniek, van maaltijden t.b.v. de artiesten en vrijwilligers en andere vormen van materiële steun.

Zware taak
Het organiseren van het straattheaterfestival was ook voor de betrokken vrijwilligers en bestuursleden een fikse uitdaging. Hoewel het zeker geen verwijt is, zijn diverse vrijwilligers in de werkgroep gestopt - en ook bestuursleden trokken zich terug uit het stichtingsbestuur.

Dankbaar
De stichting is dankbaar voor de grote steun van de vrijwilligers en sponsoren, maar ook de andere betrokkenen binnen de lokale amateurkunst en gemeenschap om dit tot een succes te maken. "We hebben op deze wijze tien festivals mogen organiseren met een heel uiteenlopend programma, uitgevoerd door artiesten vanuit alle windstreken op deze aarde. Artiesten uit alle vijf continenten; we hebben ze allemaal in Wierden mogen ontvangen en ze brachten de bezoekers kwalitatief hoogstaande voorstellingen.