Afbeelding
Foto:

Nieuwe Renault Master voor Stichting Oost Europa

WIERDEN - De Stichting Oost Europa Enter - Rijssen - Wierden heeft afgelopen week een nieuwe bus in ontvangst genomen.

De aanschaf van de nieuwe bus was mogelijk dankzij een gulle gift van de Gereformeerde Kerk in Wierden. Dankzij een scherpe aanbieding van Garage Munsterhuis in Rijssen kon deze gunstig aangeschaft worden. De voorzitters van beide afdelingen waren aanwezig om de sleutels in ontvangst te nemen.

Vervanger nodig
De stichting maakte sinds 2012 gebruik van een Ford Transit, die al een tijdje aan vervanging toe was. Er konden geen lange ritten meer mee gemaakt worden. De stichting reserveert jaarlijks geld voor deze investering, maar dit was eerder niet toereikend voor een nieuwe. De kerk-gift uit Wierden en een schappelijke deal brachten de nieuwe Renault Master binnen financieel handbereik. In oktober tekenden zij het contract voor levering van het nieuwe voertuig.

Mooie upgrade
De nieuwe bestelauto laat hen nog meer goed werk verrichten. Hij is niet alleen hoger en langer waardoor meer goederen mee kunnen, maar ook voorzien van een zwaardere motor met meer vermogen. Erg handig wanneer de vrijwilligers op pad zijn met een grotere aanhanger. Het is ook een mooie upgrade in gebruiksgemak; de nieuwe bus is voorzien van vele snufjes die het rijplezier en inzetbaarheid vergroten.

Veel acties
De Stichting Oost Europa Enter - Rijssen - Wierden zet zich in voor steun aan hulpbehoevenden in diverse Oost-Europese landen. Concrete voorbeelden van hun steun zijn onder meer de jaarlijkse schoenendoosactie. Hierbij vulden kinderen uit de regio een schoenendoos met onder meer een tandenborstel, tandpasta, muts, sjaal, handschoenen, potloden/stiften en een klein cadeautje. Afgelopen jaar werden zo 400 dozen samengesteld. Verder werden ook diverse inzamelingen met houdbaar voedsel gehouden wat eind vorig jaar naar Roemeniƫ ging.