Afbeelding

Samen Om Challenge: samen ommetje maken

Algemeen

WIERDEN - 30 minuten wandelen en nieuwe mensen ontmoeten? Dat kan met de ‘Samen OM Challenge’ die De Welle organiseert in de week van 30 mei tot 5 juni.

“Wandelen doet veel voor je fitheid en je brein, je krijgt er meer energie van en het helpt je ontstressen”, aldus De Welle. “Vind je het lastig om alleen op pad te gaan? Of gewoon gezelliger om eens samen te lopen? Doe dan mee met de ‘Samen Om Challenge’.” 

“Een ommetje is een korte wandeling van zo’n 20 minuten tot een half uurtje.  De ‘Samen Om Challenge’ biedt een mooie kans om zo’n ommetje een stukje gezelliger te maken”, vertelt beweeg- en leefstijlcoach Fleur Marsman van De Welle. “Door samen te wandelen ontmoet je nieuwe mensen en wellicht hou je er wel een leuk wandelmaatje aan over. Daarnaast organiseren we twee begeleide ommetjes, op maandag 30 mei om 12.30 uur en op vrijdag 3 juni 14.30 uur. We starten vanaf de bibliotheek in Wierden en voor wie dat wil is er na afloop koffie (voor eigen rekening). Iedereen die het gezellig vindt, kan aanhaken!” 

De Samen Om Challenge wordt georganiseerd door De Welle in samenwerking met NLvoorelkaar en de app Ommetje. Fleur wil benadrukken dat deze challenge bedoeld is voor jong en oud.  

“De app Ommetje is samen met de bekende ‘wandelprofessor’ Erik Scherder ontwikkelt. Hij staat vierkant achter deze challenge”. 

“Je kunt de app Ommetje downloaden en jezelf vanaf 20 mei gratis aanmelden. Als je aangemeld bent, ontvang je automatisch jouw ommetje matches. Je stuurt diegene met wie jij wilt wandelen veilig een berichtje via de app. Daarna spreek je met elkaar af. Hartstikke simpel en helemaal gratis”, zegt Fleur. 

Wil je meedoen met één van de begeleide ommetjes? Meld je dan aan via de app Ommetje of door een e-mail te sturen naar leefstijlcoaches@stichtingdewelle.nl of telefonisch bij de Welle via 0546 - 571693.

De vluchtheuvel rond 1933.
Onthulling eerste project SKHE: De vluchtheuvel 14 uur geleden
Afbeelding
Veel positieve reacties over sportinstuif van De Welle 22 uur geleden
Samen met verschillende partijen willen de 14 Twentse gemeenten werken aan een vitale samenleving met ruimte voor iedereen.
Sport voor iedereen mogelijk maken 27 mrt, 18:04
Woonboulevard Almelo trapt de serie braderieën af met een Middeleeuwse Braderie. (Foto: Larissa van Zeist)
Stoomtrein rijdt op tweede paasdag 27 mrt, 13:57
Alle verenigingen zijn uitgenodigd om volgend jaar weer mee te doen met de competitie.
Kluppelshuizen 1 wint de klootschietcompetitie 27 mrt, 13:53
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 27 mrt, 08:06
Vaccinatie moet het kind al bij de geboorte goede bescherming bieden tegen kinkhoest.
GGD ziet ook hier de toename kinkhoest 26 mrt, 18:12
Afbeelding
Generatietuin weer klaar voor de lente en zomer 26 mrt, 11:57