Afbeelding

‘Kom jij ons team versterken?’

Algemeen

Stichting Duurzame Energie Wierden-Enter zoekt nieuwe vrijwilligers die zich willen inzetten als energiecoach of energieadviseur.

WIERDEN - Wij willen de duurzaamheid in onze gemeente bevorderen. Daarom geven vrijwilligers van ons Energieloket voorlichting aan inwoners over het verduurzamen van hun woning”, aldus de stichting. “Met de stijgende energieprijzen krijgen we steeds meer vragen over isolatie, warmtepompen en de energierekening. We willen inwoners actief benaderen om hun hierbij behulpzaam te zijn. Zo heeft het Energieloket wekelijks spreekuur (elke woensdag van 16.00 tot 18.00 uur), maken we gratis warmtescans en bezoeken we mensen thuis voor een advies op maat.”

Wie als energiecoach aan de slag wil, moet het leuk vinden om bij de mensen thuis te komen en hen helpen met bespaartips en het verlagen van de energiekosten. Sommige huiseigenaren willen investeren in zonnepanelen, isolatie of een warmtepomp. Om hen te kunnen adviseren is meer kennis vereist. Hiervoor zoekt de stichting een Energieadviseur die advies op maat kan geven.

Stichting Duurzame Energie Wierden-Enter is op zoek naar een plezierige collega met hart voor de duurzame opgave waar ze voor staan. Goede sociale vaardigheden zijn belangrijk. Technische kennis is een pre, maar niet noodzakelijk. “Onze vrijwilligers dragen hun kennis over en je leert samen met hen in de praktijk.”

“Wij bieden een enthousiaste club mensen en de voldoening om iets te kunnen betekenen voor een ander. Een interne cursus en begeleiding in de praktijk. Onkosten en uren kunnen worden vergoed.”

Iedereen die belangstelling heeft, kan een e-mail sturen met motivatie, ervaring en beschikbaarheid naar duurzaamwierdenenter@gmail.com of bellen met Wil Jacobs, telefoonnummer 06-57528227.

De vluchtheuvel rond 1933.
Onthulling eerste project SKHE: De vluchtheuvel 16 uur geleden
Afbeelding
Veel positieve reacties over sportinstuif van De Welle gisteren
Samen met verschillende partijen willen de 14 Twentse gemeenten werken aan een vitale samenleving met ruimte voor iedereen.
Sport voor iedereen mogelijk maken 27 mrt, 18:04
Woonboulevard Almelo trapt de serie braderieën af met een Middeleeuwse Braderie. (Foto: Larissa van Zeist)
Stoomtrein rijdt op tweede paasdag 27 mrt, 13:57
Alle verenigingen zijn uitgenodigd om volgend jaar weer mee te doen met de competitie.
Kluppelshuizen 1 wint de klootschietcompetitie 27 mrt, 13:53
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 27 mrt, 08:06
Vaccinatie moet het kind al bij de geboorte goede bescherming bieden tegen kinkhoest.
GGD ziet ook hier de toename kinkhoest 26 mrt, 18:12
Afbeelding
Generatietuin weer klaar voor de lente en zomer 26 mrt, 11:57