De Regge: bron van leven in de brede zin. Loop mee en ontdek wat er allemaal te vinden is in de natuur rondom deze rivier.
De Regge: bron van leven in de brede zin. Loop mee en ontdek wat er allemaal te vinden is in de natuur rondom deze rivier.

‘Op Stap’ excursie langs de Regge bij Wierden

Algemeen

WIERDEN - Onze omgeving heeft veel te bieden voor de echte natuurliefhebber. Maar er zijn ook veel plekjes die u wellicht nog niet kent. Om u eens kennis te laten maken met de mooie omgeving van de Regge organiseert Landschap Overijssel komende zondag 25 juli een ‘Op Stap’ wandelexcursuie vanuit Wierden. Na aanmelding ontvangt u de exacte startlocatie en tijd. Een excursie om te genieten van de Regge en haar omgeving.

Voor deze wandelexcursie zijn de kosten zijn 5 euro per volwassene en 2,50 euro per kind. Als u donateur bent van Landschap Overijssel of van één van de andere Landschappen, neemt u op vertoon van uw pasje gratis deel. Aanmelden is mogelijk via de website van Landschap Overijssel.

Onderweg krijgt u van de landschapsgidsgids uitleg over de prachtige flora en fauna en cultuurhistorie langs de Regge. Dit waterrijke gebied is de leefomgeving van veel bijzondere vogels, zoals de ijsvogel. Daarnaast treft u een grote diversiteit van planten en bomen waar de gidsen u meer over kunnen vertellen. Stevige, waterdichte schoenen zijn een goed idee tijdens deze excursie in dit natte gebied.

Loopt u graag mee met deze ‘Op Stap’-wandeling? De starttijd ontvangt u na aanmelding. Deze ochtendwandeling duurt zo’n twee uur over een route van zo’n 6 kilometer. Deze wandeling vindt ook plaats op 22 augustus en 5 september 2021. Aanmelden kan via http://www.landschapoverijssel.nl/opstap2021. Hier staat ook meer informatie over andere toekomstige activiteiten in en om Wierden.

Ook tijdens deze wandelingen houden deelnemers uiteraard rekening met het coronavirus. Er wordt 1,5 meter afstand van elkaar gehouden. Per wandeling kan er daarom een beperkt aantal mensen mee. Meewandelen kan ook alleen maar na aanmelding via de website. Zonder aanmelding kan men niet mee. Bij verkoudheidsklachten dient u helaas thuis te blijven uit veiligheidsoogpunt.

Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 8 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 12 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 16 uur geleden
Afbeelding
Inloop met lunch in De Bron 16 uur geleden
Er kan worden gekozen tussen routes van 12, 25 en 50 kilometer.
Hemelvaartsdag Fietstocht vanaf het Akkerhus Ypelo 18 uur geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 23 apr, 13:42
Tijdens een van de bijeenkomsten werd er opnieuw getrouwd.
Bijeenkomsten 'De Kracht van Herinnering' 23 apr, 12:05
Frank Smit van SVZW scoorde weer twee keer.
SVZW - Achilles '12: Opnieuw volle buit voor de Zwaluwen 23 apr, 10:16