Afbeelding

Beurs rondom uitvaarten

Zakelijk

DEN HAM - Uitvaartvereniging Den Ham e.o., Uitvaartvereniging Vroomshoop-Daarlerveen e.o. en Huis van Gastvrijheid De Zandstuve Den Ham hebben de handen ineen geslagen. Zij houden donderdag 29 februari van 15.30 tot 21.30 uur hun eerste inspiratiebeurs rondom het afscheid. De beurs is bij De Zandstuve, Dennenweg 11 in Den Ham. Toegang en parkeren zijn gratis!

De organisatie wil door middel van deze beurs laten zien wat er allemaal mogelijk is rondom afscheid nemen en het organiseren van een persoonlijke uitvaart. Ook willen ze het onderwerp overlijden en uitvaart bespreekbaar maken. 

De uitvaartbegeleiders van de Uitvaartverenigingen maken het regelmatig mee dat nabestaanden geen weet hebben van de wensen van een overledene. Het geeft rust wanneer wensen bekend zijn en keuzes maken wordt makkelijker.

Maak kennis met traditionele, bijzondere, vernieuwende en duurzame mogelijkheden rondom afscheid nemen. Er zullen meer dan 60 standhouders aanwezig zijn! Zij presenteren verrassende diensten en producten rondom het afscheid: de periode rondom overlijden, uitvaart en de tijd erna. 

Er is van alles te zien en beleven op het gebied van rouwdrukwerk, natuurbegraven, kisten, gedenkmonumenten, persoonlijke gedichten, bloemen, rouwvervoer, zaken rondom nalatenschap, je laatste levensfase, overledenenzorg, rituele begeleiding, rouwen en asbestemming.

Tijdens de Inspiratiebeurs is er ook aandacht aan bijzondere doelgroepen, zoals mensen met een verstandelijke beperking en autisme. De Baalderborggroep zal aanwezig zijn met materialen en informatie en geestelijk verzorger Jan Pieter Balder van de Baalderborggroep zal een lezing hierover verzorgen.

Marieke de Boer van Praktijk Vlinder vertelt over kinderen en verlies en verdriet. Verder zijn er lezingen van onder anderen Sabine Netters over palliatieve zorg, Notaris Temmink over testamenten en erfrecht, Klari Nanning, schrijfster van het boek Gemis(t) in je leven geeft handvaten hoe om te gaan met rouw(enden) en Natuurbegraafplaats Hoogengraven zal het natuurbegraven uitleggen en toelichten. 

Annet Nikamp, uitvaartzangeres, zal zorgen voor sfeervolle livemuziek.

Blijf op de hoogte via Facebook: @Rondom het afscheid

Fredrik Oppegard in duel met Loizos Loizou van SC Heerenveen. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles ten onder tegen Heerenveen 4 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 6 uur geleden
Gemeente Wierden en Werkgeverskring Enter ondertekenen commitmentverklaring. Succesvol haalbaarheidsonderzoek geeft startsein voor een Smart Energy Hub in Enter.
Bedrijven slaan de handen ineen 10 uur geleden
Afbeelding
Generatietuin Wierden: Boom met sneeuwklokjes 11 uur geleden
De Weerwolven van Wakkerdam is een kaartspel voor 8 tot 18 spelers. Deze worden ingedeeld in twee groepen: de burgers en een kleinere groep weerwolven.
Weerwolven spelen bij de Jongereninloop De Welle 12 uur geleden
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 12 uur geleden
Frank Smit viert zijn gemaakte doelpunt.
SVZW pakt belangrijke punten mee uit Hulsen 14 uur geleden
Het eerste exemplaar van de recreatiekrant is op dinsdag 9 april door wethouder Richard Kortenhoeven in ontvangst genomen.
Veelzijdige recreatie in Wierden vastgelegd in de recreatiekrant 16 uur geleden