Afbeelding

Zacht water heeft meer voordelen dan voorkomen van kalkvlekken

Zakelijk

WIERDEN - Frank Oude Elberink van WaterontharderPlus weet het al langer: zacht water in huis heeft zóveel voordelen. Daarom installeert hij graag waterontharders bij de mensen thuis of bij organisaties en instellingen. “Topkwaliteit tegen een scherpe prijs en met een uitstekende service.’’

Frank Oude Elberink is eigenaar van WaterontharderPlus en al jaren thuis in de wereld van ontharders. Hij kent de positieve effecten van een ontharder. 

“Het is ideaal voor mensen met een gevoelige huid’’, zegt Frank Oude Elberink. “Het helpt bij irritaties, eczeem of uitslag. In onbehandeld water zit kalk en dat voelt als een soort schuurpapier. Als je mensen de handen laat wassen met het nieuwe, ontharde water dan voelt het meteen veel zachter aan.’’ Frank vervolgt: “En hoe fijn is het om het ontkalken van douchecabines, toiletten en apparaten achterwege te laten. Die glimmen als nieuw en vieze kalkvlekken zijn verleden tijd. Het scheelt dus ook nog eens veel tijd en chemische middelen zijn niet meer nodig”, benadrukt Frank. 

De levensduur van huishoudelijke apparaten, waarbij water wordt opgewarmd, wordt ook aanzienlijk verlengd. Er is namelijk geen kalkafzetting meer op de verwarmingselementen van bijvoorbeeld de wasmachine, boiler, waterkoker of het koffiezetapparaat. Bovendien heeft een schoon verwarmingselement een hoger rendement: het duurt veel minder lang voordat het water is opgewarmd. De terugverdientijd van een ontharder is daardoor korter dan vaak wordt aangenomen.

De ontwikkeling van ontharders staat niet stil en Frank plaatst met plezier de zogenoemde ‘intelligente’ waterontharders uit zijn PREMIUM serie. Een kwalitatief, Europees product. “Het is zeg maar de ‘ontharder 2.0’, met ook de mogelijkheid tot monitoring van de voorraad in het zoutvat (eventueel zelfs via wifi en app). Het apparaat regelt bovendien continu bij, al naar gelang de hoeveelheid water er gebruikt wordt. Daardoor is het positieve effect op het milieu nog groter, want er is beduidend minder zout en spoelwater nodig bij het ontharden van het drinkwater.”

Steeds meer waterleidingmaatschappijen kunnen niet alle verontreinigingen uit het water filteren. WaterontharderPlus heeft daarom speciale koolstof waterfilters aan het assortiment toegevoegd. Deze verminderen het chloorgehalte, organische verbindingen, geuren/smaken in het water. Dankzij de aanwezigheid van zilverionen is de antibacteriële werking van het systeem gegarandeerd. Bovendien blokkeert de ultrafiltratie de doorgang van 99,9999% van de bacteriën en virussen.

“Er is altijd een oplossing te vinden, hoe klein de meterkast ook is”, aldus Frank. “De blauwe hars cilinder past daar vaak wel in. Het bijbehorende losse zoutvat kan meestal onder de vloer.”

ZwembadPlus werkt als erkende dealer samen met specialisten op het gebied van waterbehandeling. “We hebben grote fabrikanten achter ons staan’’, zegt Frank. “Het is echt topkwaliteit waar steeds meer mensen voor kiezen en dat praat zich rond.” Meer informatie? Bel 0546 - 57 98 35 of 06 - 37 29 45 51 of e-mail info@waterontharderplus.nl

Fredrik Oppegard in duel met Loizos Loizou van SC Heerenveen. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles ten onder tegen Heerenveen 6 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 8 uur geleden
Gemeente Wierden en Werkgeverskring Enter ondertekenen commitmentverklaring. Succesvol haalbaarheidsonderzoek geeft startsein voor een Smart Energy Hub in Enter.
Bedrijven slaan de handen ineen 12 uur geleden
Afbeelding
Generatietuin Wierden: Boom met sneeuwklokjes 12 uur geleden
De Weerwolven van Wakkerdam is een kaartspel voor 8 tot 18 spelers. Deze worden ingedeeld in twee groepen: de burgers en een kleinere groep weerwolven.
Weerwolven spelen bij de Jongereninloop De Welle 14 uur geleden
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 14 uur geleden
Frank Smit viert zijn gemaakte doelpunt.
SVZW pakt belangrijke punten mee uit Hulsen 16 uur geleden
Het eerste exemplaar van de recreatiekrant is op dinsdag 9 april door wethouder Richard Kortenhoeven in ontvangst genomen.
Veelzijdige recreatie in Wierden vastgelegd in de recreatiekrant 18 uur geleden