Els van Dijk verzorgt lezingen voor diverse doelgroepen door het hele land.
Els van Dijk verzorgt lezingen voor diverse doelgroepen door het hele land.

Koffieochtend met Els van Dijk over ‘hoopvol leven’ in Hebron

Verenigingen

WIERDEN - De Hervormde Gemeente Wierden houdt op woensdag 10 april een koffieochtend waarbij Els van Dijk zal komen spreken over het thema ‘hoopvol leven’.

Iedereen leeft in een wereld die veeleisend is, waarin mensen overprikkeld raken en die mensen ook in andere opzichten geen goed doet. Toch zijn Gods gedachten over mensen juist heel hoopgevend. Hoe kunnen mensen die leidend laten zijn in ons bestaan in plaats van wat in deze maatschappij aan ons opgedrongen wordt? 

Els van Dijk groeide op in een gezin met zes kinderen, van wie zij de op één na oudste is. Ze begon als leerkracht in het basisonderwijs en doceerde later aan de Evangelische Hogeschool in Amersfoort (EH) en de Christelijke Hogeschool Ede (CHE). Daarna was ze 22 jaar lang directeur van de EH. Ook schreef ze columns voor diverse bladen, onder andere De Nieuwe Koers, De Wekker en Onderweg.In augustus 2022 bereikte ze de pensioengerechtigde leeftijd en nam ze afscheid van de EH. Sindsdien verzorgt ze lezingen voor diverse doelgroepen in het hele land, en biedt ze individuele coachingstrajecten aan. Els is ongehuwd en lid van de Christelijke Gereformeerde Kerk in Veenendaal.

De ochtend begint om 9.15 uur en duurt tot ongeveer 11.15 uur in gebouw Hebron bij de Dorpskerk aan de Burg. van de Bergplein in Wierden. De zaal is geopend vanaf 9.00 uur. Deze ochtend is voor vrouwen van alle leeftijden en is gratis te bezoeken. Wel is er na afloop een collecte.

Fredrik Oppegard in duel met Loizos Loizou van SC Heerenveen. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles ten onder tegen Heerenveen 4 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 6 uur geleden
Gemeente Wierden en Werkgeverskring Enter ondertekenen commitmentverklaring. Succesvol haalbaarheidsonderzoek geeft startsein voor een Smart Energy Hub in Enter.
Bedrijven slaan de handen ineen 10 uur geleden
Afbeelding
Generatietuin Wierden: Boom met sneeuwklokjes 10 uur geleden
De Weerwolven van Wakkerdam is een kaartspel voor 8 tot 18 spelers. Deze worden ingedeeld in twee groepen: de burgers en een kleinere groep weerwolven.
Weerwolven spelen bij de Jongereninloop De Welle 12 uur geleden
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 12 uur geleden
Frank Smit viert zijn gemaakte doelpunt.
SVZW pakt belangrijke punten mee uit Hulsen 14 uur geleden
Het eerste exemplaar van de recreatiekrant is op dinsdag 9 april door wethouder Richard Kortenhoeven in ontvangst genomen.
Veelzijdige recreatie in Wierden vastgelegd in de recreatiekrant 16 uur geleden