Afbeelding

Laatste Martin Luther Kingdienst in Ommen

Uitgaan

REGIO - De 24e en inmiddels laatste Martin Luther Kingdienst van deze serie zal op zondag 3 maart plaatsvinden in Gereformeerde kerk aan de Bouwstraat 17 in Ommen, aanvang 19.00 uur. Deze speciale kerkdienst rondom het leven en de boodschap van de beroemdste Amerikaanse baptistendominee toerde de afgelopen tijd door Nederland en deed ook Rijssen, Holten, Enter en Wierden aan. Veel zangers die meewerken aan deze Martin Luther Kingdienst, komen uit een van deze plaatsen. ds. Arjen van der Spek die meewerkt met de MLK-band en The King Singers, was onder andere dominee in Holten en Enter. Hier ontstonden destijds ook de ideeën.

Actuele boodschap

“Het thema van racisme en rassenscheiding is nog steeds actueel, we hopen met deze dienst veel mensen te bereiken om de boodschap van Martin Luther King te laten horen”, menen de organisatoren. Een vijfkoppige band en een gospelkoor zorgen voor de muzikale omlijsting van eigen liederen maar ook de samenzang. Van der Spek vertelt episodes uit het leven van Martin en gezamenlijk bekijkt men delen van enkele speeches van Martin op de beamer en wordt stilgestaan bij hoogte- en dieptepunten uit zijn leven. Van der Spek is zanger in het koor en staat versteld van de impact van deze speciale diensten. “We hebben deze dienst nu 23 keer mogen uitvoeren in verschillende kerken door heel Nederland en overal zit het vol. Ook al is het dan dit jaar 56 geleden dat hij is vermoord, nog steeds is er geen gelijkheid voor iedereen. De boodschap blijft helaas actueel en is daarom de moeite waard om te blijven herhalen. 

Nieuwe MLK-dienst

Van der Spek geeft aan dat er plannen zijn om een compleet nieuwe MLK-dienst te gaan maken. “De plannen zijn in vergevorderd stadium en in januari 2025 is de eerste uitvoering daarvan.” Voor meer informatie: www.themarchofmartin.nl

Fredrik Oppegard in duel met Loizos Loizou van SC Heerenveen. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles ten onder tegen Heerenveen 6 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 8 uur geleden
Gemeente Wierden en Werkgeverskring Enter ondertekenen commitmentverklaring. Succesvol haalbaarheidsonderzoek geeft startsein voor een Smart Energy Hub in Enter.
Bedrijven slaan de handen ineen 12 uur geleden
Afbeelding
Generatietuin Wierden: Boom met sneeuwklokjes 12 uur geleden
De Weerwolven van Wakkerdam is een kaartspel voor 8 tot 18 spelers. Deze worden ingedeeld in twee groepen: de burgers en een kleinere groep weerwolven.
Weerwolven spelen bij de Jongereninloop De Welle 14 uur geleden
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 14 uur geleden
Frank Smit viert zijn gemaakte doelpunt.
SVZW pakt belangrijke punten mee uit Hulsen 16 uur geleden
Het eerste exemplaar van de recreatiekrant is op dinsdag 9 april door wethouder Richard Kortenhoeven in ontvangst genomen.
Veelzijdige recreatie in Wierden vastgelegd in de recreatiekrant 18 uur geleden