Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen. Foto:

Druk en succesvol weekend voor SVOD

Sport

TWENTE - Het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 april stond vol met activiteiten voor de turnsters van SVOD Deventer. Zo ook voor de Wierdense Merle Bouwmeester.

In de vroege ochtend verscheen turnster Sara de Groot uit Deventer op de vloer in Nieuwleusen waar de finale van Overijssel werd gehouden. Sara ging voortvarend van start op sprong en ook op brug werden mooie ruime bewegingen getoond. Op balk turnde ze ietwat voorzichtig en zag ze zich naast de balk bij de radslag. Maar daar liet ze zich niet door uit het veld slaan en turnde ze vervolgens een nagenoeg foutloze vloeroefening. In het eindklassement werd Sara naar voren geroepen om plaats te nemen op het podium om de bronzen medaille in ontvangst te nemen.

Chris en Renna

Terwijl Sara goed op dreef was in Nieuwleusen reisden junior turnsters Chris Flim uit Rijssen en Renna Alebate uit Bathmen naar Den Haag. Via de voorwedstrijden en de halve finale hadden beide 1e divisie turnsters een plaats weten te bemachtigen voor het NK. Er werd gestart op het onderdeel vloer, waar Chris een hele mooie artistieke oefening toonde die een hoge score opleverde. Renna verscheen niet helemaal fit op de wedstrijdvloer, maar turnde ook een mooie oefening. Op sprong deed Chris een ruime tshukahara gehoekt, terwijl Renna voor een gehoekte versie van de Yourchenko ging. Op brug liep Chris bij het inturnen een bloedende blaar hoop maar knokte ze zich door de oefening heen. Ook Renna kende wat problemen maar liet als slot een ruime dubbele salto zien. Op het laatste toestelbalk was de jury onder de indruk van de ruime sprongen van Renna. Helaas viel ze met de loopsalto, maar turnde verder naar tevredenheid. Chris turnde een wiebelige oefening, maar wist zich wel staande te houden op de 10 cm smalle evenwichtsbalk. In de ranking eindigden ze allebei bij de beste 15 van Nederland: Renna op de 13e plaats, net een plekje voor Chris die 14e werd. Tevreden met deze resultaten konden ze zich opmaken voor de toestelfinales die zondag op het programma stonden.


Chris Flim uit Rijssen en Renna Alebate uit Bathmen. 

Merle en Lina

Zondag was het weer vroeg dag voor de turnsters. De eredivisie turnsters Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen hadden een voorronde in Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Deze wedstrijd is een van de tussenstations naar het NK dat eind juni in Rotterdam Ahoy gehouden wordt. Merle liet een mooie gymnastische oefening zien op balk. Ook Lina toonde ruimte in haar spagaatsprongen sprongen, na een hapering in haar acrobatische combinatie. Lina turnde een mooie sierlijke oefening op vloer. Merle overwon zichzelf, door te startten met een anderhalve schroef en turnde verder op de klanken van ‘Guantanameritmo’. Tot slot sprong Lina nog een tsukahara gehoekt over de pegasus. Nu is het zaak om de komende weken hun programma te gaan verzwaren.

Finales

In de middag was het weer de beurt aan Chris en Renna. Chris had zich weten te plaatsen voor de finale balk. Ze turnde door de zenuwen iets minder strak dan in de plaatsingswedstrijd, maar plaatste zich alsnog als zesde in deze finale. Renna had een plaatsje weten te bemachtigen in de sprong finale. Ze turnde twee ruime sprongen die beloond werden met een zesde plaats.

Voor de 26e keer organiseert Volleybal Vereniging Holyoke uit Enter dit toernooi.
26e editie van het Datavisual Beachvolleybal toernooi in Enter 2 uur geleden
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 11 uur geleden
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Kom rondstruinen op Woonboulevard Almelo 2 mei, 12:04
Afbeelding
Democratiefabriek: vrede, democratie en burgerschap 2 mei, 09:46
Afbeelding
Gemeente Wierden wil bewustwording creëren tijdens de Twentse Waterweken 30 apr, 13:57
Afbeelding
Creatieve workshops in de meivakantie bij Kaliber 30 apr, 11:57
Tijdens de zomermaanden houdt de bridgeclub op de maandagavond de zomeravond bridgedrives.
Bridgen bij BC Klaver Vier in de zomermaanden 30 apr, 10:00
Afbeelding
Online lees je al de nieuwe Hart van Wierden 30 apr, 08:00