Er vielen drie winstpartijen te noteren, ook drie gelijke spelen en vier verliespartijen.
Er vielen drie winstpartijen te noteren, ook drie gelijke spelen en vier verliespartijen.

Weinig winstpartijen voor Effekt’74

Sport

WIERDEN - In de zevende ronde van de voorjaarscompetitie tafeltennis kwamen de meeste teams van Effekt’74 in actie. Alleen twee jeugdteams hadden vrijaf. Er vielen drie winstpartijen te noteren, ook drie gelijke spelen en vier verliespartijen.

Team 1 kwam uit tegen Zwolle, dat aanzienlijk meer punten heeft vergaard in deze competitie. Daarbij gevoegd dat de kopman van het eerste team ontbrak, waren de verwachtingen niet al te hoog gespannen. Maar aan het eind van de avond stond er toch een gelijkspel op het scorebord, door twee overwinningen van Gert Jan Arends en Martijn van Huykelom en één overwinning van Adriaan Seerden, die voor het eerst dit seizoen meespeelde na blessure. 

Team 2 had het lastig in Apeldoorn bij De Brug en ging met een 6-4 nederlaag naar huis. Het derde en vierde team speelden beiden gelijk tegen tegenstanders uit Enschede. Team 4 moest tegen de koploper uit hun poule DTS spelen. Team 4 had thuis geflatteerd met 9-1 verloren en ging zonder veel vertrouwen naar Enschede. Maar Sergey Sitko met twee overwinningen en Mark Brinks en Patrick Tolsma met elk één overwinning in het enkelspel en de overwinning in het dubbelspel leverden het team toch 5 punten op.

Effekt’74 5 behaalde een dikke overwinning tegen de nummer laatst uit hun poule. Freddie Holle en Dylan Vellheuer bleven ongeslagen in hun enkelspel en het dubbelspel, terwijl Erwin Meijers ook twee overwinningen boekte. Team 8 had het geluk dat de tegenstander maar met twee spelers aantrad, waardoor ze drie punten cadeau kregen. In de partijen die wel gespeeld werden bleef Tom Sloetjes ongeslagen. Omdat ook het dubbelspel voor Effekt was, werd er toch nipt gewonnen: 6-4.

In de duo-competitie behaalden Frank Leijzer en Robert van Leussen een moeizame overwinning op Blauw Wit. Eén speler van de tegenstanders bleek onverslaanbaar, maar omdat het dubbelspel nipt werd gewonnen, eindige de wedstrijd toch in een 3-2 overwinning.

Bij de jeugd kwam alleen team 3 in actie. Tegen Rijssen wisten Esmee en Olaf ieder één westrijd te winnen. Voor Olaf was dat de eerste winstpartij dit seizoen, zodat er toch iets te vieren viel.

In de komende week is er alleen voor de jeugd een vol programma op zaterdagmiddag 30 maart thuis in Sporthal Het Noordbroek. De meeste seniorenteams spelen pas weer na Pasen. Op vrijdagavond 5 april spelen er dan vier teams een thuiswedstrijd.

Alle uitslagen op een rij

Effekt’74 1 – Zwolle 1: 5-5

De Brug 3 - Effekt’74 2: 6-4

Effekt’74 3 – ENTAC 4: 5-5

DTS5 – Effekt’74 4: 5-5

Effekt’74 5 – Vitesse 35 1: 9-1

Effekt’74 6 – Twekkelerveld 1: 2-8

Brookshoes 1 - Effekt’74 7: 8-2

Effekt’74 8 – Blauw Wit 6: 6-4

Duo

Effekt’74 1 – Blauw Wit 1: 3-2

Jeugd

Effekt’74 3 – Rijssen 4: 2-8

Fredrik Oppegard in duel met Loizos Loizou van SC Heerenveen. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles ten onder tegen Heerenveen 5 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 7 uur geleden
Gemeente Wierden en Werkgeverskring Enter ondertekenen commitmentverklaring. Succesvol haalbaarheidsonderzoek geeft startsein voor een Smart Energy Hub in Enter.
Bedrijven slaan de handen ineen 11 uur geleden
Afbeelding
Generatietuin Wierden: Boom met sneeuwklokjes 11 uur geleden
De Weerwolven van Wakkerdam is een kaartspel voor 8 tot 18 spelers. Deze worden ingedeeld in twee groepen: de burgers en een kleinere groep weerwolven.
Weerwolven spelen bij de Jongereninloop De Welle 13 uur geleden
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 13 uur geleden
Frank Smit viert zijn gemaakte doelpunt.
SVZW pakt belangrijke punten mee uit Hulsen 15 uur geleden
Het eerste exemplaar van de recreatiekrant is op dinsdag 9 april door wethouder Richard Kortenhoeven in ontvangst genomen.
Veelzijdige recreatie in Wierden vastgelegd in de recreatiekrant 17 uur geleden