Afbeelding
Foto: Shutterstock

WHC – SVZW 5-2: De koploper WHC rekent overtuigend af met SVZW in Wezep

Sport

WIERDEN/WEZEP - Zaterdagmiddag 23 maart trad SVZW aan tegen koploper WHC, de aanstaande kampioen in de klasse H, op sportpark De Mulderssingel te Wezep. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Nick Lammers.

De eerste kans was voor de bezoekers in de 2e minuut, maar Bas ter Hogt zag zijn schot naast het doel van keeper Leen ter Wielen eindigen. In de 5e minuut had WHC kunnen scoren maar deed dat niet, twee minuten later wel toen Nathan Duim op simpele wijze de 1-0 scoorde. Eenzelfde scenario gold voor de 13e minuut waarin Jurian van den Brink wel heel makkelijk voor de 2-0 tekende. WHC was duidelijk sterker in die beginfase, waarin SVZW aanvoerder Robin de Jong geel ontving. In de 23e minuut reeds de eerste wissel bij de gasten: Lars van Putten moest er geblesseerd af, Alen Ramic erin. Vijf minuten later overkwam de grensrechter eveneens een blessure, hij moest vervangen worden en dus volgde een zoektocht naar een vervanger en werd de wedstrijd onderbroken. Na ongeveer een kwartier werd het spel hervat en tekende Jasper Groothuis in de 35e minuut voor de aansluitingstreffer: 2-1. Twee minuten later pech voor Stef van Oene doordat hij uitgleed en niet voor de 3-1 zorgde. Na de hervatting herpakte SVZW zich, leek WHC in te storten en was daar in de 43e minuut bijna de gelijkmaker, maar de bal rolde voorlangs. Op slag van rust nog een gele kaart voor Jurjan Mannes namens SVZW en kopte Jesper Middelkamp nog op de lat. In die fase was WHC enigszins de kluts kwijt maar profiteerde SVZW daar niet voldoende van, ruststand derhalve 2-1.

Na de thee twee ongewijzigde elftallen in het veld en al in de 47e minuut werd een blunder achterin bij de Wierdenaren genadeloos afgestraft door Sargon Gouriye en dat betekende 3-1, terwijl vlak daarvoor eigenlijk de 2-2 had kunnen vallen. In de 50e minuut geel voor WHC speler Menno van der Worp. Een wissel aan de SVZW kant volgde in de 64e minuut: trainer Frank Eeftink wisselde Tom ter Hogt en Jasper Groothuis voor Yessin Maskoul en Maarten Jansen. Maskoul ontving drie minuten later al de gele kaart. Billen knijpen in de 70e minuut toen een terugspeelbal op keeper Julian Bakker verkeerd uitpakte en nog net op de doellijn kon worden gepakt. De 4-1 voor WHC kwam er na een poging tot verdedigen alsnog, Sargon Gouriye tekende voor zijn tweede treffer in de 73e minuut en daarmee was de wedstrijd wel beslist. WHC wisselde daarop, Luke Roodenburg eraf, Arion Tichelaar erin. Twee minuten later tekende Sartgon Gouriye voor zijn hattrick deze middag door de 5-1 te scoren. In de slotfase nog een wissel bij de thuisploeg en scoorde Thijs Koopman nog de 5-2 voor de statistieken. Na een kleine opleving na de hervatting in de eerste helft had SVZW verder niets in te brengen en gaat WHC onverdroten verder op weg naar het kampioenschap. 

Geen competitievoetbal in het Paasweekend. De eerstvolgende klus is de thuiswedstrijd tegen DZC’68, ook een sterke opponent, op 6 april. Aanvang 14.45 uur op het Sportpark Het Lageveld.

Opstelling SVZW

Bakker, Sem Jansen, Koopman, Maat, Van Putten (23e Ramic), De Jong, Mannes, Bas ter Hogt, Middelkamp, Tom ter Hogt (64e Maarten Jansen) en Groothuis (64e Maskoul).

Fredrik Oppegard in duel met Loizos Loizou van SC Heerenveen. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles ten onder tegen Heerenveen 4 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 7 uur geleden
Gemeente Wierden en Werkgeverskring Enter ondertekenen commitmentverklaring. Succesvol haalbaarheidsonderzoek geeft startsein voor een Smart Energy Hub in Enter.
Bedrijven slaan de handen ineen 10 uur geleden
Afbeelding
Generatietuin Wierden: Boom met sneeuwklokjes 11 uur geleden
De Weerwolven van Wakkerdam is een kaartspel voor 8 tot 18 spelers. Deze worden ingedeeld in twee groepen: de burgers en een kleinere groep weerwolven.
Weerwolven spelen bij de Jongereninloop De Welle 12 uur geleden
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 13 uur geleden
Frank Smit viert zijn gemaakte doelpunt.
SVZW pakt belangrijke punten mee uit Hulsen 14 uur geleden
Het eerste exemplaar van de recreatiekrant is op dinsdag 9 april door wethouder Richard Kortenhoeven in ontvangst genomen.
Veelzijdige recreatie in Wierden vastgelegd in de recreatiekrant 17 uur geleden