Wieteke Campschreur (35) en Henk Noordanus (62)
Wieteke Campschreur (35) en Henk Noordanus (62)

Het geeft voldoening om te voelen hoeveel je van betekenis kan zijn

Human Interest

HENGELO - Wieteke Campschreur (35) werkt met veel plezier als Senior Begeleider bij Aveleijn locatie de Elsmors. Deze locatie is gericht op de ouder wordende bewoner. Er zijn vier groepen op de locatie, met variërende doelgroepen. 

“Bij de Elsmors ben je op de juiste plek wanneer je interesse hebt in volledige overname van ADL, psychiatrie of gedragsproblematiek”, geeft Wieteke aan. Een van de bewoners van de Elsmors is Henk Noordanus. Hij vertelt: “Het wonen op de Elsmors is fijn omdat ik een groot appartement heb en naast mijn vrouw Pauline woon.” 

Binnen de Elsmors wordt ook interne dagbesteding aangeboden. De locatie heeft een grote tuin en winkelcentrum in de buurt.

Wieteke vertelt over haar werk: “Er zijn altijd ontwikkelingen waardoor je als medewerker wordt uitgedaagd. Denk aan innovaties, palliatieve zorg en het verbreden van je kennis op verschillende vlakken. Daarnaast merken we ook dat de toenemende zorgzwaarte, minder tijd en ziekteverzuim van ons vraagt om te roeien met de riemen die we hebben. Dit maakt ons creatief en flexibel.”

Wieteke gaat verder: “Het geeft voldoening om te voelen hoeveel je van betekenis kan zijn voor bewoners. Verdriet en afscheid mogen er gewoon zijn. We staan met elkaar stil bij zowel de bijzondere als de verdrietige momenten. Bij het overlijden van cliënten is er bijvoorbeeld ruimte voor ieders manier van afscheid nemen. Daarnaast is er ook aandacht voor plezier. We bieden verschillende activiteiten aan, zoals een jaarlijkse BBQ, bingo’s en playbackshows. Dit alles maakt het werken op deze locatie veelzijdig.” 

“De cliënten, het fijne contact met collega’s en deze mooie locatie maken het werken op deze plek fantastisch”, aldus Wieteke. Bij de Elsmors is Wieteke van Begeleider naar Persoonlijk begeleider en uiteindelijk naar Senior Begeleider gegroeid. “Er worden mij op deze locatie veel kansen geboden. In mijn huidige functie kan ik verder groeien als coach, verdieping vinden in casussen, lijntjes hebben met verschillende disciplines en een luisterend oor zijn voor mijn collega’s. Ik zie ernaar uit om mij de komende jaren verder te ontwikkelen in mijn senior rol.”

Wil jij ook werken bij Aveleijn? Of ben je benieuwd naar ervaringsverhalen van andere collega’s bij Aveleijn? Bekijk dan de “Werken-bij” pagina op www.aveleijn.nl.

Edwin en Marc Burggraaff van Tip Top Design. "Schuifwanden voor de berging en zwevende wandmeubels zijn op dit moment populair.”
Sterk in maken kast en schuifwand 25 mei, 12:18
Afbeelding
Basisschooljeugd toont politieke interesse tijdens deelname aan Burgerschapsdag Groep 8 aan de macht 23 mei, 14:00
Afbeelding
Jeugdschaaktoernooi een groot succes 23 mei, 09:54
Afbeelding
Twente kleurt rood: Uitzwaai actie van Twentefans Wierden 22 mei, 17:57
De 11-jarige Gijs Bertelink en Tom Fokke hebben op 16 mei een echte heldendaad verricht.
Gijs Bertelink en Tom Fokke in de spotlight voor heldendaad 22 mei, 13:54
Afbeelding
Online lees je al de nieuwe Hart van Wierden 21 mei, 08:00
Afbeelding
Ontdek de veelzijdigheid van polo's 19 mei, 11:19
Officiële start bouw handeling. Links bij vlag Gerrit Breeman. Rechts bij vlag Martin Companje.
Officiële start bouw 15 appartementen 'De Berghorst' in Enter 19 mei, 08:01