Afbeelding
Foto: Shutterstock

Planologische procedure windpark Daarle gestart

Duurzaamheid

WIERDEN/DAARLE - De realisatie van een windmolenpark bij Daarle is een stap dichterbij. Afgelopen week maakte de Provincie Overijssel bekend dat het college van Gedeputeerde Staten start met de planologische procedure voor het Windpark Daarle. Dit komt deels in de gemeente Wierden, deels in de gemeente Hellendoorn. Hoewel de komst van windparken omstreden is, heeft de Provincie weinig keuze op dit vlak: men is wettelijk verplicht om dit soort verzoeken in behandeling te nemen. Toch is de uiteindelijke komst van een windpark zeker geen uitgemaakte zaak, zo benadrukt men.

Het plan voorziet in de aanleg van 5 tot 7 windturbines, ten westen van de N751. Het gaat dan om het gebied van de Loomsweg, de Bruineveldweg en de Piksenweg. Een eerste globale beoordeling van het plan wijst uit dat er op voorhand geen ruimtelijke bezwaren zijn om de procedure te starten, zo laat de Provincie Overijssel weten. Het plan zou passen binnen het huidige en nieuwe windbeleid van de Provincie, evenals de uitgangspunten van de Regionale Energie Strategie Twente.

Uitgebreid traject

Het opstarten van de planologische procedure betekent zeker niet dat de windturbines er op korte termijn zullen staan, zo benadrukt de Provincie Overijssel. Deze projectbesluitprocedure duurt namelijk twee tot drie jaar. De volgende stap is dat er nader onderzoek verricht zal worden om het plan goed aan alle wet- en regelgeving te toetsen. Uiteraard is er gedurende deze procedure ook ruimte voor inwoners en andere belanghebbenden om hun mening te geven, ook op het uiteindelijke besluit. Verder benadrukt de Provincie Overijssel dat er veelvuldig gecommuniceerd zal worden met zowel de betrokken gemeenten als inwoners. Gedeputeerde Tijs de Bree: “Als Provincie werken we graag samen met gemeenten aan dit project. Zo kunnen we de inbreng vanuit de gemeenten en het lokale beleid optimaal benutten.”

Fredrik Oppegard in duel met Loizos Loizou van SC Heerenveen. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles ten onder tegen Heerenveen 4 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 6 uur geleden
Gemeente Wierden en Werkgeverskring Enter ondertekenen commitmentverklaring. Succesvol haalbaarheidsonderzoek geeft startsein voor een Smart Energy Hub in Enter.
Bedrijven slaan de handen ineen 10 uur geleden
Afbeelding
Generatietuin Wierden: Boom met sneeuwklokjes 11 uur geleden
De Weerwolven van Wakkerdam is een kaartspel voor 8 tot 18 spelers. Deze worden ingedeeld in twee groepen: de burgers en een kleinere groep weerwolven.
Weerwolven spelen bij de Jongereninloop De Welle 12 uur geleden
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 12 uur geleden
Frank Smit viert zijn gemaakte doelpunt.
SVZW pakt belangrijke punten mee uit Hulsen 14 uur geleden
Het eerste exemplaar van de recreatiekrant is op dinsdag 9 april door wethouder Richard Kortenhoeven in ontvangst genomen.
Veelzijdige recreatie in Wierden vastgelegd in de recreatiekrant 16 uur geleden