Afbeelding
Foto: Shutterstock

West Twente heeft team van dertig energiecoaches

Algemeen

WIERDEN - In de gemeenten Almelo, Hellendoorn, Hof van Twente, Twenterand, Rijssen-Holten en Wierden hebben de energiecoaches de handen ineen geslagen en zijn een samenwerking gestart.

Duurzaam (T)huis Twente, een initiatief om de verduurzaming van particuliere woningen in Twente te stimuleren is eerder dit jaar gestopt. Het voorzien van gratis, onafhankelijk en vrijblijvend energieadvies aan inwoners is daarmee overgedragen aan de 14 Twentse Gemeenten. Elke Twentse gemeente heeft dan ook weer haar eigen energiecoaches die, net zoals voorheen bij Duurzaam (T)huis Twente, onafhankelijk van de gemeente hun activiteiten uitvoeren. De energiecoaches uit de gemeenten Almelo, Hellendoorn, Hof van Twente, Twenterand, Rijssen-Holten en Wierden hebben de handen ineen geslagen en zijn een samenwerking gestart. Deze samenwerking wordt gecoördineerd door de gemeente Wierden. Wethouder Richard Kortenhoeven: “Het is mooi dat door deze samenwerking krachten worden gebundeld. Bijscholing van de energiecoaches is daar een mooi voorbeeld van, maar de energiecoaches delen ook regelmatig hun kennis en ervaring. Daarmee helpen ze niet alleen elkaar als echte ‘Noabers’, maar ook onze inwoners!”

De energiecoaches zijn speciaal opgeleide vrijwilligers die advies op maat geven over energiebesparing en duurzame maatregelen. Door bijscholing en kennis met elkaar te delen zijn zij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op gebied van energiebesparing, techniek en subsidies. Op dit moment beschikt het West-Twentse samenwerkingsverband over een team van zo’n 30 energiecoaches.

“Juist nu we te maken hebben met stijgende energietarieven is het belangrijk dat bewoners nadenken over hoe ze hun energieverbruik zo laag mogelijk kunnen houden. Daar kan een energiecoach ze met tips en adviezen bij helpen”, aldus Kortenhoeven. Een afspraak met een energiecoach is gratis en vrijblijvend.

Meer informatie over de energiecoach, energie besparen en subsidies is te vinden op www.duurzaamwierdenenter.nl. Inwoners uit de gemeente Wierden kunnen een afspraak maken met een energiecoach door te mailen naar duurzaamwierdenenter@gmail.com of te bellen naar (0546) 72 31 17. Ook kan men terecht bij het Energieloket op woensdag van 16.00 tot 18.00 uur aan de Gildenweg 8a in Wierden.

Fredrik Oppegard in duel met Loizos Loizou van SC Heerenveen. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles ten onder tegen Heerenveen 5 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 7 uur geleden
Gemeente Wierden en Werkgeverskring Enter ondertekenen commitmentverklaring. Succesvol haalbaarheidsonderzoek geeft startsein voor een Smart Energy Hub in Enter.
Bedrijven slaan de handen ineen 11 uur geleden
Afbeelding
Generatietuin Wierden: Boom met sneeuwklokjes 11 uur geleden
De Weerwolven van Wakkerdam is een kaartspel voor 8 tot 18 spelers. Deze worden ingedeeld in twee groepen: de burgers en een kleinere groep weerwolven.
Weerwolven spelen bij de Jongereninloop De Welle 13 uur geleden
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 13 uur geleden
Frank Smit viert zijn gemaakte doelpunt.
SVZW pakt belangrijke punten mee uit Hulsen 15 uur geleden
Het eerste exemplaar van de recreatiekrant is op dinsdag 9 april door wethouder Richard Kortenhoeven in ontvangst genomen.
Veelzijdige recreatie in Wierden vastgelegd in de recreatiekrant 17 uur geleden