Afbeelding
Foto: Shutterstock

West Twente heeft team van dertig energiecoaches

Algemeen

WIERDEN - In de gemeenten Almelo, Hellendoorn, Hof van Twente, Twenterand, Rijssen-Holten en Wierden hebben de energiecoaches de handen ineen geslagen en zijn een samenwerking gestart.

Duurzaam (T)huis Twente, een initiatief om de verduurzaming van particuliere woningen in Twente te stimuleren is eerder dit jaar gestopt. Het voorzien van gratis, onafhankelijk en vrijblijvend energieadvies aan inwoners is daarmee overgedragen aan de 14 Twentse Gemeenten. Elke Twentse gemeente heeft dan ook weer haar eigen energiecoaches die, net zoals voorheen bij Duurzaam (T)huis Twente, onafhankelijk van de gemeente hun activiteiten uitvoeren. De energiecoaches uit de gemeenten Almelo, Hellendoorn, Hof van Twente, Twenterand, Rijssen-Holten en Wierden hebben de handen ineen geslagen en zijn een samenwerking gestart. Deze samenwerking wordt gecoördineerd door de gemeente Wierden. Wethouder Richard Kortenhoeven: “Het is mooi dat door deze samenwerking krachten worden gebundeld. Bijscholing van de energiecoaches is daar een mooi voorbeeld van, maar de energiecoaches delen ook regelmatig hun kennis en ervaring. Daarmee helpen ze niet alleen elkaar als echte ‘Noabers’, maar ook onze inwoners!”

De energiecoaches zijn speciaal opgeleide vrijwilligers die advies op maat geven over energiebesparing en duurzame maatregelen. Door bijscholing en kennis met elkaar te delen zijn zij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op gebied van energiebesparing, techniek en subsidies. Op dit moment beschikt het West-Twentse samenwerkingsverband over een team van zo’n 30 energiecoaches.

“Juist nu we te maken hebben met stijgende energietarieven is het belangrijk dat bewoners nadenken over hoe ze hun energieverbruik zo laag mogelijk kunnen houden. Daar kan een energiecoach ze met tips en adviezen bij helpen”, aldus Kortenhoeven. Een afspraak met een energiecoach is gratis en vrijblijvend.

Meer informatie over de energiecoach, energie besparen en subsidies is te vinden op www.duurzaamwierdenenter.nl. Inwoners uit de gemeente Wierden kunnen een afspraak maken met een energiecoach door te mailen naar duurzaamwierdenenter@gmail.com of te bellen naar (0546) 72 31 17. Ook kan men terecht bij het Energieloket op woensdag van 16.00 tot 18.00 uur aan de Gildenweg 8a in Wierden.

!
Afbeelding
Truien van basic tot trendy 13 uur geleden
Afbeelding
Roland Kaiser komt zingen in Gronau 1 dec, 18:12
Afbeelding
Bibliotheek Wierden heeft nu een eigen BasisLab 1 dec, 09:36
Afbeelding
Extra aanvraagronde voor Sociale Hypotheek 30 nov, 19:58
Afbeelding
De Historische Kring heeft diverse activiteiten 30 nov, 18:31
Afbeelding
Cliënten Aveleijn aan de slag in Ruilwinkel Almelo 30 nov, 12:15
Afbeelding
Gratis groentezaden voor BSO’s en basisscholen uit Overijssel 30 nov, 07:48
Afbeelding
De Welle houdt dit jaar weer de Kerstkaartenactie 29 nov, 19:35