Afbeelding
Foto: Shutterstock

Allerlei activiteiten tijdens de Kinderboekenweek

Algemeen

WIERDEN - De Kinderboekenweek van 2022 staat in het teken van de natuur. Voor deze gelegenheid organiseert de Bibliotheek Wierden diverse activiteiten voor kinderen tijdens deze week.

Tijdens de Kinderboekenweek (5 tot en met 16 oktober) organiseert Bibliotheek Wierden verschillende activiteiten voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. De Kinderboekenweek staat dit jaar in het teken van de natuur, onder het motto ‘Gi-Ga-Groen!’. Er zijn heel veel kinderboeken die kinderen helpen om de natuur te ontdekken en om te leren begrijpen. Tijdens de Kinderboekenweek 2022 gaan kinderen op avontuur om de natuur te zien en ontdekken ze wat zij kunnen doen om de natuur te helpen. 

Activiteiten die onder andere plaatsvinden zijn: het maken van een insectenhotel, speuren naar sporen in het bos, voor de allerkleinsten een blote-voeten pad belopen en uiteraard wordt er voorgelezen. Bekijk voor het volledige overzicht van de online en offline activiteiten de website van de Bibliotheek. Aanmelden voor de activiteiten kan via de website. Bekijk op de website ook de speciale pagina over de Kinderboekenweek.

Het kinderboekenweekgeschenk van 2022 is ‘Waanzinnige Boomhut Verhalen’ van Andy Griffiths en Terry Denton. Dit boek gaat over de meest waanzinnige gebeurtenissen in en rond de boomhut. Het kinderboekenweekgeschenk is gratis bij besteding van 12,50 euro of meer aan kinderboeken bij de boekhandel. Het boek is ook te lenen bij de bibliotheek, dit kan door het boek te reserveren. 

Het prentenboek van de Kinderboekenweek 2022 is ‘Egalus’ van Marije Tolman. Het prentenboek is vanaf 5 oktober, de eerste dag van de Kinderboekenweek, verkrijgbaar in de boekhandel voor 8,25 euro. Ook dit boek is te lenen bij de bibliotheek. 

De Bibliotheek Wierden biedt onder meer boeken, e-books, tijdschriften en activiteiten voor kinderen en volwassenen. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis. Niet-leden kunnen gebruikmaken van de collectie en van activiteiten in de Bibliotheek. Alleen voor het lenen van boeken en andere materialen is een lidmaatschap nodig.

bibliotheekwierden.nl

!
Afbeelding
Truien van basic tot trendy 13 uur geleden
Afbeelding
Roland Kaiser komt zingen in Gronau 1 dec, 18:12
Afbeelding
Bibliotheek Wierden heeft nu een eigen BasisLab 1 dec, 09:36
Afbeelding
Extra aanvraagronde voor Sociale Hypotheek 30 nov, 19:58
Afbeelding
De Historische Kring heeft diverse activiteiten 30 nov, 18:31
Afbeelding
Cliënten Aveleijn aan de slag in Ruilwinkel Almelo 30 nov, 12:15
Afbeelding
Gratis groentezaden voor BSO’s en basisscholen uit Overijssel 30 nov, 07:48
Afbeelding
De Welle houdt dit jaar weer de Kerstkaartenactie 29 nov, 19:35