Afbeelding

Tweede competitieronde badmintonners BC Flits

Algemeen

WIERDEN - Afgelopen week werd de tweede competitieronde gespeeld door de badmintonners van BC Flits. Dat betekent van oudsher een volle sporthal met wedstrijden in ‘n Dikken op de vrijdagavond. 

Ook het eerste team van BC Flits was present voor hun thuiswedstrijd tegen het eerste team van Stuban NSBC uit Nijmegen. Helaas konden Sebastiaan Li en Sabine de Wit niet meedoen met deze wedstrijd, waardoor invallers nodig waren om het team te versterken. Gelukkig waren Richard Draaijer en Noah Pham bereid om het eerste team uit de brand te helpen.

De invallers, Richard en Noah, mochten direct aftrappen met de herendubbel. Tegen een sterk en aanvallend spelende Stuban, hebben Richard en Noah hard moeten vechten. De eerste set wisten de heren te winnen, maar konden deze trend in de tweede set niet voortzetten. Gelukkig herpakten de heren zich in de derde set. Na een mooie en spannende partij, hebben ze toch de wedstrijd naar zich toe weten te trekken. De damesdubbel met Birgit Rotman en Nadia Sproates werd wat eenvoudiger gewonnen in twee sets. Mark Geerlink speelde de eerste herenenkel. Met lange rally’s en mooie punten, moest hij helaas toch toegeven aan de tegenstander. Birgit speelde de eerste damesenkel en kon net zoals in de damesdubbel eenvoudig van haar tegenstander winnen. De tussenstand is 3-1 in het voordeel van BC Flits.

De laatste enkels werden gespeeld door Richard en Nadia. Nadia had ook haar enkel gewonnen in twee sets. Richard had daarentegen een zwaardere partij, waar zowel hij als zijn tegenstander erg goed speelden. Leuk feitje is dat Richard speelde tegen een oud-clubgenoot Wietse Essink. Na een vermoeiende wedstrijd met lange rally’s, wist Richard de partij nipt naar zich toe te trekken.

Met een tussenstand van 5-1, was het tijd voor de twee mixen. De eerste mix werd gespeeld door Mark en Birgit en de tweede mix door Richard en Nadia. In beide mixen verloren de Flitsers de eerste set, maar gelukkig herpakten de spelers zich en werden de partijen als nog in drie sets gewonnen. Dit betekent een 7-1 overwinning voor Flits! Dit is een uitslag waar de spelers dik tevreden over zijn!

Afbeelding
Topverkopers! 30 nov., 14:02
Afbeelding
Al 60 jaar getrouwd en samen nog steeds gelukkig 30 nov., 10:00
Afbeelding
Collecteopbrengst voor Alzheimer 30 nov., 07:54
Afbeelding
Kerstkaarten voor iedereen 29 nov., 20:00
Afbeelding
Schilderen: eerst leren, daarna presteren 29 nov., 12:05
Afbeelding
Wierdense verenigingen zetten zich massaal in 29 nov., 07:58
Afbeelding
Effekt'74 heeft al een kampioensteam 28 nov., 18:02
Afbeelding
SVZW wint op karakter in Hengelo 28 nov., 14:00