Vrijwilligerswerk kan heel divers zijn; zoals hier bij een Repaircafé waar vrijwilligers apparaten repareren om ze een tweede leven te geven.
Vrijwilligerswerk kan heel divers zijn; zoals hier bij een Repaircafé waar vrijwilligers apparaten repareren om ze een tweede leven te geven.

Vrijwilligersmarkt Wierden 6 oktober

Algemeen

WIERDEN - Vrijwilligerswerk is van haast onschatbare waarde voor de gemeenschap. Zonder de vrijwillige inzet van vele Wierdenaren zou het leven een stuk minder mooi zijn. Van de voetbalclubs tot de dagbesteding, de voedselhulp tot het vluchtelingenwerk: overal zijn vrijwilligers bezig om anderen te helpen. Om dit verder te promoten wordt op donderdag 6 oktober een Vrijwilligersmarkt gehouden in het gemeentehuis.

Vrijwilligerswerk is een mes wat aan twee kanten snijdt. Naast dat de samenleving en organisaties er baat bij hebben, geeft het ook veel voldoening voor de vrijwilligers zelf. Zo kan vrijwilligerswerk voor veel mensen een mooie manier zijn om onder de mensen te blijven, ritme te houden of op te bouwen en om hun kennis en kunde te delen met organisaties die dit goed kunnen gebruiken.

De Vrijwilligersmarkt van WierdenDoet!, onderdeel van De Welle, moet mensen inspireren. Een 25-tal vrijwilligersorganisaties zullen zich tijdens de Vrijwilligersmarkt presenteren. Al deze organisaties kunnen enthousiaste vrijwilligers gebruiken en vertellen graag over wat ze jou als vrijwilliger kunnen bieden. Loop op je gemak langs de marktkramen, drink een kopje koffie of thee, maak een praatje en ontdek de vele verschillende mogelijkheden van vrijwilligerswerk. Dit is diverser dan mensen denken.

Weet je nog niet wat je leuk vindt en hoe je jouw talenten kunt inzetten? Ook het Vrijwilligerspunt staat met een marktkraam op de Vrijwilligersmarkt. Een medewerker kan direct samen met jou op zoek gaan naar vrijwilligerswerk dat je plezier geeft én bij je past! Heb je vragen over vrijwilligerswerk, laaggeletterdheid, (taal)trainingen en workshops? Ook daarvoor kun je bij het Vrijwilligerspunt terecht!

In de burgerzaal en de raadzaal van het gemeentehuis kun je kennismaken met de vrijwilligersorganisaties. Je kunt vrijblijvend rondlopen en in gesprek gaan met organisaties. Je hoeft je als bezoeker niet van tevoren aan te melden, je bent van harte welkom bij de Vrijwilligersmarkt.

Organisaties uit Wierden krijgen een mooie kans om bekendheid te geven aan hun bedrijf of instelling. Ze kunnen hier vrijwilligers werven en netwerken met andere organisaties.

Ria Maassen van den Brink benadrukt dat vrijwillige inzet van grote waarde is. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers is er extra aandacht voor mensen die dat nodig hebben. Het geeft voldoening, maar vrijwilligerswerk is ook gewoon heel leuk. Je leert nieuwe mensen kennen, ontdekt je talenten, hebt plezier met elkaar en het staat ook nog eens goed op je cv. Voor vragen of meer informatie kun je mailen naar r.mvdbrink@stichtingdewelle.nl of contact opnemen met WierdenDoet! 0546-571693

!
Afbeelding
‘Eerst F jeugdtoernooi van HV Kedingen groot succes’ 1 uur geleden
Afbeelding
De meeste teams van Effekt’74 kwamen weer in actie 3 uur geleden
Afbeelding
West Twente heeft team van dertig energiecoaches 15 uur geleden
Afbeelding
The Singing Club 17 uur geleden
Afbeelding
Allerlei activiteiten tijdens de Kinderboekenweek 21 uur geleden
Afbeelding
Diabeteschallenge wordt afgesloten met wandeling 23 uur geleden
Afbeelding
Tweede competitieronde badmintonners BC Flits gisteren
Afbeelding
Gezocht: varianten van het woord suikerbrood gezocht 26 sep, 12:01