Ook de badmintonners kwamen weer in actie afgelopen weekend.
Ook de badmintonners kwamen weer in actie afgelopen weekend.

Badmintonners van BC Flits beginnen aan het nieuwe seizoen

Algemeen

WIERDEN - Ook voor de badmintonners uit Wierden is het competitieseizoen weer begonnen. Afgelopen vrijdagavond werden in sporthal ’N Dikken al de eerste thuiswedstrijden gespeeld.

Voor het eerste team van BC Flits begon het seizoen met een uitwedstrijd tegen BV Houten. De spelers uit het eerste willen, na de degradatie van vorig seizoen, dit seizoen weer volledig meedoen om het kampioenschap. BC Flits is mede hierom erg blij dat ze twee nieuwe spelers aan iedereen kunnen voorstellen, namelijk Sebastiaan Li en Sabine de Wit. Sebastiaan zal voor velen een oude bekende zijn, want hij heeft als jeugdspeler al onder de vlag van BC Flits gespeeld. 

Sebastiaan en Sabine waren tot afgelopen seizoen spelers van BV Almere. Sabine speelde de afgelopen jaren in de 1ste divisie en Sebastiaan heeft in Almere een paar jaar verdienstelijk in de eredivisie gespeeld. Gezien het niveau van deze spelers is BC Flits erg blij dat zij het eerste willen komen versterken. Naast Sebastiaan en Sabine zal het eerste team van Flits dit seizoen bestaan uit Mark Geerlink, Nadia Sproates en Birgit Rotman.

Afgelopen zondagochtend stond de eerste competitiewedstrijd op het programma. Helaas moest Birgit door omstandigheden verstek laten gaan. Er werd gestart met de dubbels. Zowel de mannendubbel als de damesdubbel werden gewonnen in 2 sets. Sebastiaan, Mark en Sabine zetten deze lijn door in hun enkelpartijen en wonnen hun enkelpartijen vrij gemakkelijk. Nadia won de 1ste set, maar liet in de 2e set haar tegenstander iets te dichtbij komen waardoor ze de set nipt verloor. Gelukkig herpakte ze zich in de 3e set welke ze gemakkelijk won. Met een 0-6 voorsprong moesten de mixen nog gespeeld worden. 

De eerste mix werd door Mark en Sabine in 2 sets gewonnen. Sebastiaan en Nadia, zichtbaar op de foto, volgden dit voorbeeld en wonnen de wedstrijd met 11-21 en 9-21. Dit betekende een 0-8 overwinning voor Flits, een sublieme seizoenstart! 

Komende vrijdag om 19.30 uur speelt het eerste van BC Flits thuis in sporthal ’ N Dikken tegen Stuban uit Nijmegen.

!
Afbeelding
‘Eerst F jeugdtoernooi van HV Kedingen groot succes’ 32 minuten geleden
Afbeelding
De meeste teams van Effekt’74 kwamen weer in actie 2 uur geleden
Afbeelding
West Twente heeft team van dertig energiecoaches 14 uur geleden
Afbeelding
The Singing Club 16 uur geleden
Afbeelding
Allerlei activiteiten tijdens de Kinderboekenweek 20 uur geleden
Afbeelding
Diabeteschallenge wordt afgesloten met wandeling 22 uur geleden
Afbeelding
Tweede competitieronde badmintonners BC Flits gisteren
Afbeelding
Gezocht: varianten van het woord suikerbrood gezocht 26 sep, 12:01