Ook de badmintonners kwamen weer in actie afgelopen weekend.
Ook de badmintonners kwamen weer in actie afgelopen weekend.

Badmintonners van BC Flits beginnen aan het nieuwe seizoen

Algemeen

WIERDEN - Ook voor de badmintonners uit Wierden is het competitieseizoen weer begonnen. Afgelopen vrijdagavond werden in sporthal ’N Dikken al de eerste thuiswedstrijden gespeeld.

Voor het eerste team van BC Flits begon het seizoen met een uitwedstrijd tegen BV Houten. De spelers uit het eerste willen, na de degradatie van vorig seizoen, dit seizoen weer volledig meedoen om het kampioenschap. BC Flits is mede hierom erg blij dat ze twee nieuwe spelers aan iedereen kunnen voorstellen, namelijk Sebastiaan Li en Sabine de Wit. Sebastiaan zal voor velen een oude bekende zijn, want hij heeft als jeugdspeler al onder de vlag van BC Flits gespeeld. 

Sebastiaan en Sabine waren tot afgelopen seizoen spelers van BV Almere. Sabine speelde de afgelopen jaren in de 1ste divisie en Sebastiaan heeft in Almere een paar jaar verdienstelijk in de eredivisie gespeeld. Gezien het niveau van deze spelers is BC Flits erg blij dat zij het eerste willen komen versterken. Naast Sebastiaan en Sabine zal het eerste team van Flits dit seizoen bestaan uit Mark Geerlink, Nadia Sproates en Birgit Rotman.

Afgelopen zondagochtend stond de eerste competitiewedstrijd op het programma. Helaas moest Birgit door omstandigheden verstek laten gaan. Er werd gestart met de dubbels. Zowel de mannendubbel als de damesdubbel werden gewonnen in 2 sets. Sebastiaan, Mark en Sabine zetten deze lijn door in hun enkelpartijen en wonnen hun enkelpartijen vrij gemakkelijk. Nadia won de 1ste set, maar liet in de 2e set haar tegenstander iets te dichtbij komen waardoor ze de set nipt verloor. Gelukkig herpakte ze zich in de 3e set welke ze gemakkelijk won. Met een 0-6 voorsprong moesten de mixen nog gespeeld worden. 

De eerste mix werd door Mark en Sabine in 2 sets gewonnen. Sebastiaan en Nadia, zichtbaar op de foto, volgden dit voorbeeld en wonnen de wedstrijd met 11-21 en 9-21. Dit betekende een 0-8 overwinning voor Flits, een sublieme seizoenstart! 

Komende vrijdag om 19.30 uur speelt het eerste van BC Flits thuis in sporthal ’ N Dikken tegen Stuban uit Nijmegen.

Afbeelding
'Veiligheid binnen en buiten de grenzen' 16 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 18 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 18 apr, 17:43
Afbeelding
Eat to meet: een ontmoetingsbrunch voor jongeren 18 apr, 11:58
Wandel mee met een groep, elke week een stukje verder.
Wandelchallenge: werken aan gezondheid en conditie 18 apr, 07:58
Afbeelding
Wvc Volley Dames voor het eerst kampioen als 'Weghorst Makelaardij WVC Volley' 17 apr, 17:58
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 17 apr, 14:01
Afbeelding
Ambulare Wierden organiseert Oranjetocht 17 apr, 09:55