Afbeelding

Generatietuin start crowdfunding campagne voor aanleg kruidentuin

Algemeen

De Generatietuin Wierden wil een nieuwe stap zetten in haar ontwikkeling door een kruidentuin aan te leggen. Deze kruidentuin is openbaar toegankelijk. We willen de kruidentuin tot een sfeervolle groene ruimte maken waarin je niet alleen tot rust kan komen maar ook wat kunt leren over de kruiden.

De kruiden komen in een strak vormgegeven tuin te staan, een klassiek model binnen het wat wildere uiterlijk van de Generatietuin. Kruiden geven via hun blad allerlei geuren af en zomerse bloei maakt deze plek nog eens extra aantrekkelijk. Het wordt een plaats om te rusten, te ruiken en van kleuren te genieten. Via bordjes met QR codes gaan we informatie over de kruiden geven en het plan is om ook recepten te gaan delen. De Generatietuin is nu al een ontmoetingsplek voor de buurt en meerdere organisaties. Met de kruidentuin hopen we deze functie te verbeteren en nog verder uit te breiden.

Haag- en kruidenplanten kosten geld. Ook grondverbetering en een zitbank staan op de begroting. Bij onze zoektocht naar financiële steun vonden we de Regiobank Wierden bereid om ons te helpen. De Regiobank is mede initiatiefnemer van het Crowdfunding Platform ‘Samen voor de buurt’. Het is een initiatief dat bijdraagt aan leefbaarheid in de buurt en zorgt voor verbinding. Zo zorgen we samen voor een buurt waar je fijn woont, je thuis voelt en waar mensen naar elkaar omkijken. Via ‘Samen voor de buurt’ organiseert de Regiobank Wierden in samenwerking met de Generatietuin een Crowdfunding Campagne voor de aanleg van een kruidentuin.

Op 21 september gaat de Crowdfunding Campagne voor de kruidentuin van start en duurt zes weken. Wilt je investeren in jouw dorp en draag je dit project ‘de Kruidentuin’ een warm hart toe ga dan naar www.samenvoordebuurt.nl

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 2 uur geleden
Afbeelding
Mooie opbrengst ZOA collecte 8 uur geleden
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 10 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 24 apr, 18:10
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 24 apr, 14:09
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 24 apr, 10:00
Afbeelding
Inloop met lunch in De Bron 24 apr, 10:00
Er kan worden gekozen tussen routes van 12, 25 en 50 kilometer.
Hemelvaartsdag Fietstocht vanaf het Akkerhus Ypelo 24 apr, 07:58