Afbeelding

Generatietuin start crowdfunding campagne voor aanleg kruidentuin

Algemeen

De Generatietuin Wierden wil een nieuwe stap zetten in haar ontwikkeling door een kruidentuin aan te leggen. Deze kruidentuin is openbaar toegankelijk. We willen de kruidentuin tot een sfeervolle groene ruimte maken waarin je niet alleen tot rust kan komen maar ook wat kunt leren over de kruiden.

De kruiden komen in een strak vormgegeven tuin te staan, een klassiek model binnen het wat wildere uiterlijk van de Generatietuin. Kruiden geven via hun blad allerlei geuren af en zomerse bloei maakt deze plek nog eens extra aantrekkelijk. Het wordt een plaats om te rusten, te ruiken en van kleuren te genieten. Via bordjes met QR codes gaan we informatie over de kruiden geven en het plan is om ook recepten te gaan delen. De Generatietuin is nu al een ontmoetingsplek voor de buurt en meerdere organisaties. Met de kruidentuin hopen we deze functie te verbeteren en nog verder uit te breiden.

Haag- en kruidenplanten kosten geld. Ook grondverbetering en een zitbank staan op de begroting. Bij onze zoektocht naar financiële steun vonden we de Regiobank Wierden bereid om ons te helpen. De Regiobank is mede initiatiefnemer van het Crowdfunding Platform ‘Samen voor de buurt’. Het is een initiatief dat bijdraagt aan leefbaarheid in de buurt en zorgt voor verbinding. Zo zorgen we samen voor een buurt waar je fijn woont, je thuis voelt en waar mensen naar elkaar omkijken. Via ‘Samen voor de buurt’ organiseert de Regiobank Wierden in samenwerking met de Generatietuin een Crowdfunding Campagne voor de aanleg van een kruidentuin.

Op 21 september gaat de Crowdfunding Campagne voor de kruidentuin van start en duurt zes weken. Wilt je investeren in jouw dorp en draag je dit project ‘de Kruidentuin’ een warm hart toe ga dan naar www.samenvoordebuurt.nl

!
Afbeelding
‘Eerst F jeugdtoernooi van HV Kedingen groot succes’ 1 uur geleden
Afbeelding
De meeste teams van Effekt’74 kwamen weer in actie 3 uur geleden
Afbeelding
West Twente heeft team van dertig energiecoaches 15 uur geleden
Afbeelding
The Singing Club 17 uur geleden
Afbeelding
Allerlei activiteiten tijdens de Kinderboekenweek 21 uur geleden
Afbeelding
Diabeteschallenge wordt afgesloten met wandeling 23 uur geleden
Afbeelding
Tweede competitieronde badmintonners BC Flits gisteren
Afbeelding
Gezocht: varianten van het woord suikerbrood gezocht 26 sep, 12:01