Afbeelding

Niet elk team van Effekt’74 wint, maar individuele spelers scoorden

Algemeen

WIERDEN - In de afgelopen week hebben de meeste teams van de Wierdense tafeltennisvereniging Effekt’74 goed gepresteerd. Hoewel een aantal teams niet wisten te winnen, zijn er door veel individuele spelers toch hele mooie resultaten geboekt. De spelers maken weliswaar deel uit van een team, maar individuele prestaties worden ook beloond in de vorm van rankingpunten.

Het eerste team van Effekt’74 speelde hun eerste wedstrijd in de landelijke 3e divisie uit tegen het sterker geachte Assen 2. Het werd uiteindelijk een gelijkspel, 5-5, waarmee de spelers vooraf heel tevreden zouden zijn geweest. Echter met een beetje meer geluk had Effekt’74 deze wedstrijd kunnen winnen omdat zowel Gert-Jan Arends als Rick Luiken in hun partij tegen Heleen Mulderij hun matchpoints niet wisten te verzilveren. Lars Hubbelmeijer wist twee partijen te winnen en samen met Gert-Jan ook de dubbel uit het vuur te slepen. Rick wist één wedstrijd te winnen en één punt kwam tot stand door opgave van de tegenstander.

Team 2 had een lastige avond tegen het sterke Swift uit Deventer. Hier was de overwinning van Peter Waenink op de kopman Jordi Mulder van Swift een prima resultaat. Team 3 scoorde wederom bijna perfect en wist voor de tweede week op rij met 9-1 te winnen. Adriaan Seerden en Jasper Woolderink haalden wederom de perfecte score. Team 6 haalde met 9-1 uit bij de Toekomst in Lochem. Hier wisten Zarin Melko en Hans van Burken de volle winst te halen, terwijl Patrick Tolsma met 2 winstpartijen genoegen moest nemen. Team 9 wist te winnen van DTS uit Enschede, waarbij Lisanne te Wierik haar 3 partijen wist te winnen en 20 rankingpunten kon beschrijven. Het grootste aantal rankingpunten werd afgelopen week echter behaald door Tom Sloetjes van team 10. Hij wist 2 partijen te winnen van veel sterkere tegenstanders en verdiende daarmee 100 punten, een aantal dat bijna nooit wordt gescoord in 1 wedstrijd!

Bij de jeugd speelde team 1 een hele moeilijke wedstrijd uit tegen Torenstad uit Zutphen. Geen van de spelers wist een wedstrijd te winnen. Bij team 2 wist Olaf 1 partij te winnen bij de Toekomst uit Lochem.

De uitslagen op een rij

Assen 2 – Effekt’74 1: 5-5
Effekt’74 2 – Swift(D) 2: 2-8
Effekt’74 3 – NTC Leogang 1: 9-1
DTS 4 - Effekt’74 4: 6-4
De Toekomst 3 - Effekt’74 6: 1-9
Effekt’74 9 – DTS 11: 6-4
Twekkelerveld 4: Effekt’74 10: 6-4

Jeugd

Torenstad 2 - Effekt’74 1: 10-0
De Toekomst 2 - Effekt’74 2: 4-1

Komende zaterdag speelt Effekt’74 1 hun eerste thuiswedstrijd in de 3e divisie tegen Trias uit Twello. Dit belooft een hele mooie partij tafeltennis te worden. De wedstrijd begint om 2 uur in Sportzaal “Het Noordbroek”.  Iedereen is van harte welkom om onze spelers aan te moedigen.

Afbeelding
Herinneringen ophalen met fotografieproject 'Eigen kracht' 1 uur geleden
Afbeelding
Creatief aan de slag gaan tijdens een korte cursus van Kaliber 17 uur geleden
Afbeelding
Laatste kans om te stemmen 21 uur geleden
Afbeelding
Kom ook schaken op de woensdagmiddag gisteren
Afbeelding
Effekt'74 heeft moeilijke competitiestart 20 sep., 08:12
Afbeelding
Eerste hulp bij allerlei geldzaken 19 sep., 20:04
Afbeelding
Eerste restauratieproject onthuld 19 sep., 18:09
Afbeelding
Wierden wil met inwoners in gesprek gaan over windenergie in de gemeente 19 sep., 14:06