Afbeelding

Niet elk team van Effekt’74 wint, maar individuele spelers scoorden

Algemeen

WIERDEN - In de afgelopen week hebben de meeste teams van de Wierdense tafeltennisvereniging Effekt’74 goed gepresteerd. Hoewel een aantal teams niet wisten te winnen, zijn er door veel individuele spelers toch hele mooie resultaten geboekt. De spelers maken weliswaar deel uit van een team, maar individuele prestaties worden ook beloond in de vorm van rankingpunten.

Het eerste team van Effekt’74 speelde hun eerste wedstrijd in de landelijke 3e divisie uit tegen het sterker geachte Assen 2. Het werd uiteindelijk een gelijkspel, 5-5, waarmee de spelers vooraf heel tevreden zouden zijn geweest. Echter met een beetje meer geluk had Effekt’74 deze wedstrijd kunnen winnen omdat zowel Gert-Jan Arends als Rick Luiken in hun partij tegen Heleen Mulderij hun matchpoints niet wisten te verzilveren. Lars Hubbelmeijer wist twee partijen te winnen en samen met Gert-Jan ook de dubbel uit het vuur te slepen. Rick wist één wedstrijd te winnen en één punt kwam tot stand door opgave van de tegenstander.

Team 2 had een lastige avond tegen het sterke Swift uit Deventer. Hier was de overwinning van Peter Waenink op de kopman Jordi Mulder van Swift een prima resultaat. Team 3 scoorde wederom bijna perfect en wist voor de tweede week op rij met 9-1 te winnen. Adriaan Seerden en Jasper Woolderink haalden wederom de perfecte score. Team 6 haalde met 9-1 uit bij de Toekomst in Lochem. Hier wisten Zarin Melko en Hans van Burken de volle winst te halen, terwijl Patrick Tolsma met 2 winstpartijen genoegen moest nemen. Team 9 wist te winnen van DTS uit Enschede, waarbij Lisanne te Wierik haar 3 partijen wist te winnen en 20 rankingpunten kon beschrijven. Het grootste aantal rankingpunten werd afgelopen week echter behaald door Tom Sloetjes van team 10. Hij wist 2 partijen te winnen van veel sterkere tegenstanders en verdiende daarmee 100 punten, een aantal dat bijna nooit wordt gescoord in 1 wedstrijd!

Bij de jeugd speelde team 1 een hele moeilijke wedstrijd uit tegen Torenstad uit Zutphen. Geen van de spelers wist een wedstrijd te winnen. Bij team 2 wist Olaf 1 partij te winnen bij de Toekomst uit Lochem.

De uitslagen op een rij

Assen 2 – Effekt’74 1: 5-5
Effekt’74 2 – Swift(D) 2: 2-8
Effekt’74 3 – NTC Leogang 1: 9-1
DTS 4 - Effekt’74 4: 6-4
De Toekomst 3 - Effekt’74 6: 1-9
Effekt’74 9 – DTS 11: 6-4
Twekkelerveld 4: Effekt’74 10: 6-4

Jeugd

Torenstad 2 - Effekt’74 1: 10-0
De Toekomst 2 - Effekt’74 2: 4-1

Komende zaterdag speelt Effekt’74 1 hun eerste thuiswedstrijd in de 3e divisie tegen Trias uit Twello. Dit belooft een hele mooie partij tafeltennis te worden. De wedstrijd begint om 2 uur in Sportzaal “Het Noordbroek”.  Iedereen is van harte welkom om onze spelers aan te moedigen.

Afbeelding
Nieuwe tankautospuit voor brandweerkazerne Wierden 13 minuten geleden
Afbeelding
'Veiligheid binnen en buiten de grenzen' 19 apr, 09:55
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 19 apr, 07:54
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 18 apr, 17:43
Afbeelding
Eat to meet: een ontmoetingsbrunch voor jongeren 18 apr, 11:58
Wandel mee met een groep, elke week een stukje verder.
Wandelchallenge: werken aan gezondheid en conditie 18 apr, 07:58
Afbeelding
Wvc Volley Dames voor het eerst kampioen als 'Weghorst Makelaardij WVC Volley' 17 apr, 17:58
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 17 apr, 14:01