Afbeelding
Foto: Shutterstock.com

Elke donderdag ‘Kom d’r In’

Algemeen

WIERDEN - Elke donderdagmiddag is er een ontmoetingsactiviteit voor mensen met geheugenproblemen en dementie. Onder de noemer ‘Kom d’r In’ worden zij en hun naasten uitgenodigd om hun ervaringen te delen.

De bijeenkomsten zijn elke donderdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur in het muziekgebouw van de harmonie aan de Anjelierstraat 8A. Deelname is gratis, maar voor koffie en thee vraagt men wel een eigen bijdrage in de kosten.

Mantelzorgers krijgen, als daar behoefte aan is, gelegenheid om hun eigen situatie te bespreken. Ook partners, familieleden, vrienden of bekenden zijn welkom. Naast het uitwisselen van ervaringen is er ook gelegenheid om wellicht samen iets te ondernemen of gewoon aan te schuiven voor een kopje koffie. Kom d’r In is een initiatief van stichting De Welle, Evenmens Wierden en de gemeente Wierden.

Voor mensen met geheugenproblemen is het leven soms erg uitdagend. Zij kunnenlang niet alles meer zelf waardoor hulp wenselijk is. Het opgeven van dit stukje vrijheid en zelfbeschikking kan zwaar zijn. Het uitwisselen van ervaringen in de brede zin helpt dan om een positieve eigen lijn te vinden in dit proces.

Er worden ook de nodige andere activiteiten gehouden voor diverse doelgroepen. Kijk daarom ook eens op de website www.evenmens.nl of www.stichtingdewelle.nl

!
Afbeelding
Beleef Scandinavisch slapen bij Bos Bedden Nijverdal 5 minuten geleden
Afbeelding
‘Eerst F jeugdtoernooi van HV Kedingen groot succes’ 2 uur geleden
Afbeelding
De meeste teams van Effekt’74 kwamen weer in actie 4 uur geleden
Afbeelding
West Twente heeft team van dertig energiecoaches 16 uur geleden
Afbeelding
The Singing Club 18 uur geleden
Afbeelding
Allerlei activiteiten tijdens de Kinderboekenweek 22 uur geleden
Afbeelding
Diabeteschallenge wordt afgesloten met wandeling gisteren
Afbeelding
Tweede competitieronde badmintonners BC Flits 27 sep, 10:00