Afbeelding
Foto: Shutterstock.com

Elke donderdag ‘Kom d’r In’

Algemeen

WIERDEN - Elke donderdagmiddag is er een ontmoetingsactiviteit voor mensen met geheugenproblemen en dementie. Onder de noemer ‘Kom d’r In’ worden zij en hun naasten uitgenodigd om hun ervaringen te delen.

De bijeenkomsten zijn elke donderdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur in het muziekgebouw van de harmonie aan de Anjelierstraat 8A. Deelname is gratis, maar voor koffie en thee vraagt men wel een eigen bijdrage in de kosten.

Mantelzorgers krijgen, als daar behoefte aan is, gelegenheid om hun eigen situatie te bespreken. Ook partners, familieleden, vrienden of bekenden zijn welkom. Naast het uitwisselen van ervaringen is er ook gelegenheid om wellicht samen iets te ondernemen of gewoon aan te schuiven voor een kopje koffie. Kom d’r In is een initiatief van stichting De Welle, Evenmens Wierden en de gemeente Wierden.

Voor mensen met geheugenproblemen is het leven soms erg uitdagend. Zij kunnenlang niet alles meer zelf waardoor hulp wenselijk is. Het opgeven van dit stukje vrijheid en zelfbeschikking kan zwaar zijn. Het uitwisselen van ervaringen in de brede zin helpt dan om een positieve eigen lijn te vinden in dit proces.

Er worden ook de nodige andere activiteiten gehouden voor diverse doelgroepen. Kijk daarom ook eens op de website www.evenmens.nl of www.stichtingdewelle.nl

Afbeelding
'Veiligheid binnen en buiten de grenzen' 7 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 9 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden gisteren
Afbeelding
Eat to meet: een ontmoetingsbrunch voor jongeren 18 apr, 11:58
Wandel mee met een groep, elke week een stukje verder.
Wandelchallenge: werken aan gezondheid en conditie 18 apr, 07:58
Afbeelding
Wvc Volley Dames voor het eerst kampioen als 'Weghorst Makelaardij WVC Volley' 17 apr, 17:58
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 17 apr, 14:01
Afbeelding
Ambulare Wierden organiseert Oranjetocht 17 apr, 09:55