Afbeelding

Circuit-buddies

Algemeen

De bibliotheek in Wierden houdt komende woensdag 10 augustus weer een leuke workshop voor kinderen van 9 tot 15 jaar. Zij gaan dan aan de slag om een circuitbuddy te maken.

WIERDEN - Een circuit buddy is een stroomkring bestaande uit diverse elektronische onderdelen zoals LED’s. Door alles op de juiste manier aan elkaar te koppelen ontstaat een poppetje. De workshop duurt van 13.30 tot 15.00 uur en deelname kost 2 euro. Kaarten zijn te koop via www.bibliotheekwierden.nl

Dit soort workshops hebben niet alleen als doel om kinderen een leuke middag te bieden, maar juist ook om ze te interesseren in techniek en creativiteit in de brede zin. Door op een laagdrempelige manie dit soort vaardigheden aan te leren, kiezen kinderen wellicht later ook voor andere technische activiteiten of wellicht een opleiding op dit vlak. Er is namelijk ook een schrikbarend tekort aan technisch opgeleide mensen in de regio.

Om dit soort technische creativiteit te stimuleren wordt ook gewerkt aan het opzetten van maakplaatsen in heel Twente. Deze worden dan opgezet in plekken zoals bibliotheken en kulturhuzen. Hier kunnen niet alleen kinderen en jongeren, maar ook volwassenen kennis maken met de typische maakcultuur. Bij deze maakplaatsen kunnen zij gebruik maken van allerlei apparatuur en passende begeleiding.

Kijk voor meer informatie over activiteiten bij de bieb ook op: www.bibliotheekwierden.nl 

!
Afbeelding
‘Eerst F jeugdtoernooi van HV Kedingen groot succes’ 34 minuten geleden
Afbeelding
De meeste teams van Effekt’74 kwamen weer in actie 2 uur geleden
Afbeelding
West Twente heeft team van dertig energiecoaches 14 uur geleden
Afbeelding
The Singing Club 16 uur geleden
Afbeelding
Allerlei activiteiten tijdens de Kinderboekenweek 20 uur geleden
Afbeelding
Diabeteschallenge wordt afgesloten met wandeling 22 uur geleden
Afbeelding
Tweede competitieronde badmintonners BC Flits gisteren
Afbeelding
Gezocht: varianten van het woord suikerbrood gezocht 26 sep, 12:01