Afbeelding

Circuit-buddies

Algemeen

De bibliotheek in Wierden houdt komende woensdag 10 augustus weer een leuke workshop voor kinderen van 9 tot 15 jaar. Zij gaan dan aan de slag om een circuitbuddy te maken.

WIERDEN - Een circuit buddy is een stroomkring bestaande uit diverse elektronische onderdelen zoals LED’s. Door alles op de juiste manier aan elkaar te koppelen ontstaat een poppetje. De workshop duurt van 13.30 tot 15.00 uur en deelname kost 2 euro. Kaarten zijn te koop via www.bibliotheekwierden.nl

Dit soort workshops hebben niet alleen als doel om kinderen een leuke middag te bieden, maar juist ook om ze te interesseren in techniek en creativiteit in de brede zin. Door op een laagdrempelige manie dit soort vaardigheden aan te leren, kiezen kinderen wellicht later ook voor andere technische activiteiten of wellicht een opleiding op dit vlak. Er is namelijk ook een schrikbarend tekort aan technisch opgeleide mensen in de regio.

Om dit soort technische creativiteit te stimuleren wordt ook gewerkt aan het opzetten van maakplaatsen in heel Twente. Deze worden dan opgezet in plekken zoals bibliotheken en kulturhuzen. Hier kunnen niet alleen kinderen en jongeren, maar ook volwassenen kennis maken met de typische maakcultuur. Bij deze maakplaatsen kunnen zij gebruik maken van allerlei apparatuur en passende begeleiding.

Kijk voor meer informatie over activiteiten bij de bieb ook op: www.bibliotheekwierden.nl 

Afbeelding
Creatief aan de slag gaan tijdens een korte cursus van Kaliber 15 uur geleden
Afbeelding
Laatste kans om te stemmen 19 uur geleden
Afbeelding
Kom ook schaken op de woensdagmiddag 23 uur geleden
Afbeelding
Effekt'74 heeft moeilijke competitiestart gisteren
Afbeelding
Eerste hulp bij allerlei geldzaken 19 sep., 20:04
Afbeelding
Eerste restauratieproject onthuld 19 sep., 18:09
Afbeelding
Wierden wil met inwoners in gesprek gaan over windenergie in de gemeente 19 sep., 14:06
Afbeelding
'Beter een goede buur, dan een verre vriend': Burendag in Wierden 19 sep., 13:00