Orkest en dansers na afloop van een try-out van Bells of Paradise.
Orkest en dansers na afloop van een try-out van Bells of Paradise.

Sint Jan kijkt tevreden terug op Wereld Muziek Concours Kerkrade

Algemeen

WIERDEN/KERKRADE - Het A-orkest van Harmonie Sint Jan verzorgde op 14 juli de wereldpremière van Bells of Paradise van componist E. de Boer op het prestigieuze muziekconcours, het WMC in Kerkrade.

Harmonie Sint Jan kijkt terug op een prachtig concert in de Rodahal in Kerkrade. In het bijzijn van componist Eduard de Boer bracht zij samen met het ballet van de vooropleiding Dans van Artez en de talentenklas van Kaliber Kunstenschool het ballet ‘Bells of Paradise’ ten gehore. 

Het publiek reageerde enthousiast op de klanken en het ballet van ‘Bells of Paradise’. En niet het minst de bus met fans die mee was gereisd naar Kerkrade. De klanken van Japanse wind chimes (windgong) zorgen in de compositie tegen een achtergrond van steeds wisselende tonaliteiten en klankvelden voor een betoverende atmosfeer in overeenstemming met het verhaal van het Japanse sprookje, dat door de balletdansers onder leiding van Nada Belada prachtig vertolkt wordt.

De voorbereidingen waren intensief, maar deze ervaring was het dubbel en dwars waard. Daar zijn alle muzikanten het over eens. Donderdag diep in de nacht arriveerden zij terug in Wierden.

Het WMC is een internationaal muziekconcours dat sinds 1951 vierjaarlijks in Kerkrade wordt gehouden. Zij omarmt nieuwe, waardevolle samenwerkingen, die een brug slaan tussen verschillende kunstvormen. De première van de compositie vond plaats op donderdag 14 juli, als onderdeel van het programma Wind&Dance Fusion.

Afbeelding
Herinneringen ophalen met fotografieproject 'Eigen kracht' 46 minuten geleden
Afbeelding
Creatief aan de slag gaan tijdens een korte cursus van Kaliber 16 uur geleden
Afbeelding
Laatste kans om te stemmen 20 uur geleden
Afbeelding
Kom ook schaken op de woensdagmiddag gisteren
Afbeelding
Effekt'74 heeft moeilijke competitiestart 20 sep., 08:12
Afbeelding
Eerste hulp bij allerlei geldzaken 19 sep., 20:04
Afbeelding
Eerste restauratieproject onthuld 19 sep., 18:09
Afbeelding
Wierden wil met inwoners in gesprek gaan over windenergie in de gemeente 19 sep., 14:06