Orkest en dansers na afloop van een try-out van Bells of Paradise.
Orkest en dansers na afloop van een try-out van Bells of Paradise.

Sint Jan kijkt tevreden terug op Wereld Muziek Concours Kerkrade

Algemeen

WIERDEN/KERKRADE - Het A-orkest van Harmonie Sint Jan verzorgde op 14 juli de wereldpremière van Bells of Paradise van componist E. de Boer op het prestigieuze muziekconcours, het WMC in Kerkrade.

Harmonie Sint Jan kijkt terug op een prachtig concert in de Rodahal in Kerkrade. In het bijzijn van componist Eduard de Boer bracht zij samen met het ballet van de vooropleiding Dans van Artez en de talentenklas van Kaliber Kunstenschool het ballet ‘Bells of Paradise’ ten gehore. 

Het publiek reageerde enthousiast op de klanken en het ballet van ‘Bells of Paradise’. En niet het minst de bus met fans die mee was gereisd naar Kerkrade. De klanken van Japanse wind chimes (windgong) zorgen in de compositie tegen een achtergrond van steeds wisselende tonaliteiten en klankvelden voor een betoverende atmosfeer in overeenstemming met het verhaal van het Japanse sprookje, dat door de balletdansers onder leiding van Nada Belada prachtig vertolkt wordt.

De voorbereidingen waren intensief, maar deze ervaring was het dubbel en dwars waard. Daar zijn alle muzikanten het over eens. Donderdag diep in de nacht arriveerden zij terug in Wierden.

Het WMC is een internationaal muziekconcours dat sinds 1951 vierjaarlijks in Kerkrade wordt gehouden. Zij omarmt nieuwe, waardevolle samenwerkingen, die een brug slaan tussen verschillende kunstvormen. De première van de compositie vond plaats op donderdag 14 juli, als onderdeel van het programma Wind&Dance Fusion.

Afbeelding
'Veiligheid binnen en buiten de grenzen' 11 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 13 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 18 apr, 17:43
Afbeelding
Eat to meet: een ontmoetingsbrunch voor jongeren 18 apr, 11:58
Wandel mee met een groep, elke week een stukje verder.
Wandelchallenge: werken aan gezondheid en conditie 18 apr, 07:58
Afbeelding
Wvc Volley Dames voor het eerst kampioen als 'Weghorst Makelaardij WVC Volley' 17 apr, 17:58
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 17 apr, 14:01
Afbeelding
Ambulare Wierden organiseert Oranjetocht 17 apr, 09:55