Veiligheidsregio Twente adviseert om bij het op kamers gaan ook te letten op de brandveiligheid.
Veiligheidsregio Twente adviseert om bij het op kamers gaan ook te letten op de brandveiligheid.

Het is zover: Tijd om op kamers te gaan! Maar dan wel graag veilig

Algemeen

TWENTE - Nog een paar weken en dan is het zover, de zomervakantie is voorbij. Voor sommige gezinnen is dit een bijzonder moment: zoon- of dochterlief gaat het huis uit om te gaan studeren. Prachtig natuurlijk zo’n volgende stap, maar studentenkamers staan nou niet meteen bekend als de meest nette en georganiseerde woningen. Het is dus extra belangrijk om aandacht te geven aan de veiligheid als je zoon of dochter op kamers gaat.

Zorg ervoor dat je zoon of dochter de vluchtroute kent in het nieuwe studentenhuis. En kijk naar de elektrische apparaten. De wasdroger, wasmachine, magnetron of televisie… bijna alle elektrische apparaten in huis worden warm. Kunnen de apparaten in het studentenhuis hun warmte kwijt? En zijn ze stofvrij? En als je zoon of dochter niet thuiskomt met grote bergen was, let dan vooral op de wasdroger in het studentenhuis: die is het meest brandgevaarlijk. 

Voor een student is een laptop en mobiel natuurlijk onmisbaar. Maar wijs je dochter of zoon op de risico’s van het opladen! Liefst niet ‘s nachts opladen, stekker uit het stopcontact als de batterij of accu vol is én gebruik alleen de originele oplader. Voor lithium-ion batterijen brengen risico’s met zich mee. 

In dit type batterij - bijvoorbeeld gebruikt voor smartphones, laptops en elektrische fietsen- zit veel meer energie dan in een standaard penlite batterij en dat heeft veel voordelen. Tegelijkertijd neemt de zorg over dit type batterij toe, omdat deze spontaan kan ontbranden of zelfs ontploffen. Risico’s zijn groter bij het gebruik van niet-originele laders, het te lang opladen van de batterij of beschadigingen.

Afbeelding
Herinneringen ophalen met fotografieproject 'Eigen kracht' 1 uur geleden
Afbeelding
Creatief aan de slag gaan tijdens een korte cursus van Kaliber 17 uur geleden
Afbeelding
Laatste kans om te stemmen 21 uur geleden
Afbeelding
Kom ook schaken op de woensdagmiddag gisteren
Afbeelding
Effekt'74 heeft moeilijke competitiestart 20 sep., 08:12
Afbeelding
Eerste hulp bij allerlei geldzaken 19 sep., 20:04
Afbeelding
Eerste restauratieproject onthuld 19 sep., 18:09
Afbeelding
Wierden wil met inwoners in gesprek gaan over windenergie in de gemeente 19 sep., 14:06