Na vier jaar keert de Twentse Rolstoel4Daagse weer terug op de kalender.
Na vier jaar keert de Twentse Rolstoel4Daagse weer terug op de kalender.

Twentse Rolstoel4Daagse weer terug

TWENTE - Van 26 tot en met 29 juli trekt de 32e editie van de Twentse Rolstoel4Daagse weer door de regio! Het is een uniek evenement in Nederland; het is namelijk de enige, georganiseerde vierdaagse voor handaangedreven rolstoelen en handbikes.

Het is voor het eerst in vier jaar tijd dat dit weer gehouden kan worden. In 2018 en 2019 werd de Rolstoel4Daagse afgelast door de extreme warmte. In 2020 en 2021 was corona uiteraard de grote spelbreker.

In 2022 kan deze eindelijk weer gehouden worden. De deelnemers kunnen wederom een fantastische week verwachten met een veilig parcours over respectievelijk 15, 30 of 50 kilometer. Iedere dag zijn er ruim 50 verkeersregelaars op de route en zien bezemwagens erop toe dat zoveel mogelijk deelnemers de eindstreep halen. Daarnaast zijn er materiaalwagens beschikbaar die helpen bij pech onderweg en zorgen andere vrijwilligers ervoor dat de dagen goed verlopen.

Op maandagavond 25 juli wordt de Rolstoel4Daagse geopend met het criterium in het centrum van Delden. Om 19.15 uur staat de wedstrijd voor de aankoppelbikes op het programma (onder voorbehoud) en om 20.00 uur start de halve marathon voor de deelnemers met een vast frame. Op dinsdag 26 juli is de eerste dag van de vierdaagse zelf, waarbij iedere dag vanaf 09.30 uur wordt gestart bij Eetcafé De Burgemeester aan de Langestraat 73 te Delden. Een geheel nieuwe startlocatie ten opzichte van alle voorgaande jaren. In alle voorgaande edities was de startlocatie van de Rolstoel4Daagse namelijk de sporthal in Delden.

De tocht voert verder door een mooi deel van Twente. Zo komen de deelnemers op dinsdag 26 juli door Hengevelde, Gelselaar, Neede en Bentelo. Woensdag gaat men naar Hengelo, Boekelo, Haaksbergen en Beckum. Donderdag richting Goor, de Holterberg, Rijssen en Enter. Vrijdag gaan de routes door Hengelo, Borne, Deurningen en Oldenzaal. Afsluitend is er op de vrijdag het defilé door het centrum van Delden. Hiervoor vertrekken de deelnemers ‘s middags om 15.15 uur bij Café Restaurant ‘t Hoogspel, Bornsestraat 1 te Ambt Delden. Deze locatie en de intocht leveren geweldige sfeerbeelden op met vele honderden toeschouwers die de sporters binnenhalen. Hierna worden de felbegeerde medailles uitgedeeld aan de Helden van Delden.

De Twentse Rolstoel4Daagse te Delden wordt jaarlijks georganiseerd door de Stichting Twentse Sportbelangen (STS). In 1986 werd de eerste Twentse Rolstoel4Daagse gehouden. Aanleiding hiervoor was dat rolstoelgebruikers niet mochten deelnemen aan de Vierdaagse van Nijmegen en aan die van Apeldoorn. Het idee voor een Vierdaagse voor handaangedreven rolstoelen was snel geboren. In de jaren ‘80 waren de deelnemersaantallen gering, inmiddels kent de Twentse Rolstoel4Daagse zelfs internationale deelnemers door de bekendheid.

Meer berichten