FC Twente Vrouwen begint het seizoen met Super Cup

ENSCHEDE - Het competitieprogramma van de Azerion Vrouwen Eredivisie is grotendeels bekend. In het weekend van 16 – 18 september staat de eerste speelronde van het seizoen 2022/’23 op het programma. Dan speelt FC Twente Vrouwen de uitwedstrijd tegen vv Alkmaar. 

De exacte data en aanvangstijden van alle wedstrijden worden later gepubliceerd. Nieuw is dat de competitiestart wordt voorafgegaan aan een wedstrijd om de Supercup. Op zondag 11 september speelt landskampioen FC Twente Vrouwen tegen bekerwinnaar Ajax. Met het toetreden van Fortuna Sittard en Telstar bestaat de competitie komend seizoen uit elf teams. De reguliere competitie bestaat in het seizoen 2022/’23 uit 22 speelrondes, waarin elk team twintig wedstrijden speelt. De competitie eindigt op zondag 7 mei, waarna de Eredivisie Cup van start gaat.

Voor het eerst in de geschiedenis wordt de competitiestart van de Azerion Vrouwen Eredivisie voorafgegaan aan een wedstrijd om de Supercup. Dit duel tussen de landskampioen FC Twente en de winnaar van de TOTO KNVB Beker Vrouwen, Ajax, wordt op zondag 11 september gespeeld.

Meer berichten