<p>De deuren van De Pompoen zijn nog niet geopend, maar de geiten zijn er al.</p>

De deuren van De Pompoen zijn nog niet geopend, maar de geiten zijn er al.

Help mee bij opstarten van De Pompoen

ENTER - Gea Schoolderman (55 jaar) en Charlene Assink (32 jaar) zijn beiden werkzaam in de zorg. Gea en Charlene zijn moeder en dochter en willen nu hun droom, een eigen zorgboerderij, laten uitkomen. Ze kunnen daarbij wat hulp gebruiken.

Gea en Charlene willen een dagopvang/zorgboerderij voor mensen met een vorm van dementie en ouderen die zich alleen en/of eenzaam voelen opstarten. “Na het lezen van het boek van Teun Toebes (VerpleegThuis) wisten wij het zeker, we gaan het gewoon doen”, vertellen ze. “Wij willen namelijk graag iets extra’s betekenen voor de maatschappij. Een verandering in de zorg. We willen een plek vormen waar we mensen met een vorm van dementie en ouderen de ruimte kunnen geven waar ze er toe doen en mogen meedraaien in de maatschappij. Een plek waar ze niet hele dagen op hun stoel zitten en wachten tot er tijd voor ze is, maar juist een plek waar de tijd, ruimte en aandacht er gewoon is. Een plek waarbij we kunnen bijdragen aan het langer thuis blijven wonen bij hun partner/geliefden. Een plek waar familie ziet dat hun partner een fijne daginvulling heeft en zij zelf even ontlast worden. Een plek waar zeggenschap voorop staat. Waar regie op eigen leven niet bijzonder is, maar normaal, omdat iedereen hier recht op heeft ongeacht je diagnose.” 

Eind dit jaar hopen zij de deuren te mogen openen van “Dagopvang de Pompoen” met als slogan: De plek waar we er allemaal toe doen. “We zijn al enorm dankbaar met hoe ver we zijn. Er is een prachtige locatie in Enter aan de Ypeloweg waar wij kunnen starten. Echter moet deze ruimte nog volledig verbouwd worden. We hebben al vele diertjes rondlopen waar we voor zorgen en de moestuin die nog aangelegd moet worden inclusief een mooie pluktuin. Want los van de zorg en welvaart voor de mens, willen we ook ons steentje bijdragen aan zorg voor dier en natuur.”

“U helpt niet alleen ons, maar u geeft hiermee een hele mooie kans aan onze toekomst en alle mensen die onze hulp nu nodig hebben”, aldus Charlene en Gea. Wie meer wil weten over dit initiatief of wil ondersteunen met een donatie kan daarvoor terecht op https://steunactie.nl/actie/help-zorgboerderij-de-pompoen/-11060

Meer berichten