FC Twente opent met mooi oefenduel tegen Bon Boys

ENSCHEDE - FC Twente heeft zaterdagmiddag de eerste oefenwedstrijd gespeeld van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De ploeg van trainer Ron Jans ging in Haaksbergen op bezoek bij tweedeklasser sv Bon Boys en won met dubbele cijfers: 0-11. Een leuk duel met dito tegenstander om er weer even in te komen.

Na een half uur spelen opende Vaclav Cerny de score in Haaksbergen. De aanvaller schoot de bal uit een vrije trap binnen, de eerste goal van het seizoen. Kort daarna was Cerny opnieuw trefzeker en scoorde Virgil Misidjan vanaf de rand van de zestien de 0-3. Nieuwkomer Mathias Kjølø scoorde even later zijn eerste treffer voor FC Twente (0-4) en op slag van rust maakte Ricky van Wolfswinkel er 0-5 van.

Vroeg in de tweede helft van de wedstrijd maakte Manfred Ugalde er 0-6 van uit een kopbal. Denilho Cleonise en kort daarna opnieuw Ugalde brachten de stand op 0-8. Halverwege de tweede helft scoorde Joshua Brenet met een schot in de verre hoek 0-9 even later zorgde de verdediger ook voor de dubbele cijfers (0-10). In de slotfase van de wedstrijd maakte Ugalde zijn derde treffer van de middag.

Meer berichten