‘Autisme uit de taboesfeer halen’

WIERDEN - De werkgroep autisme in de gemeente Wierden heeft een missie en dit is autisme uit de taboesfeer halen. Samen met de gemeente Wierden willen de organisaties Mee-Ijsseloevers, Evenmens, de Bibliotheek en de landelijke vereniging Autisme (NVA) hier hun steentje aan bijdragen.

Mensen die de diagnose autisme (ASS) krijgen, hebben veel vragen. Dat geldt ook voor de familie en hun omgeving. Veel puzzelstukjes vallen in elkaar wanneer er een diagnose komt, maar daarnaast komen er ook veel vragen als, hoe ga ik er mee om, waar vind ik informatie en wie kan mij helpen bij de dingen waar ik tegenaan loop. Wat heeft degene met ASS nodig om te kunnen functioneren, is de belangrijkste vraag.

Op donderdag 30 juni is er van 13.00 tot 16.00 uur een Autisme Spreekuur in de Bibliotheek Wierden. Er zijn een ervaringsdeskundige en hulpverleners aanwezig. Er is volop gelegenheid om een praatje te maken en informatie te krijgen. Er zijn veel activiteiten om bij aan te sluiten, zij kunnen je hier meer over vertellen.

Meer berichten