Afbeelding
Foto: Henny Kuiphuis

Ontdek de Doorbraak per kano tijdens excursie

Algemeen

TWENTE - De OpStap excursie ‘Kanovaren op de Doorbraak’ biedt de mogelijkheid om de Doorbraak vanuit een heel ander perspectief te bekijken. “Een unieke ervaring voor jong en oud”, aldus de organisatie. Onder leiding van onze landschapsgidsen wordt kennisgemaakt met de Doorbraak per kano. De groepsgrootte tijdens deze excursie is beperkt zodat de gidsen kunnen vertellen over de Doorbraak en de flora en fauna in dit gebied.

De Doorbraak is een 14 kilometer lange nieuw gegraven watergang tussen de Loolee bij Almelo en de Exosche Aa in Ypelo bij Wierden. In de brede ecologische zones aan weerszijden van de beek ontstaat prachtige natuur. Tijdens deze OpStap excursie is het gebied vanaf de Loolee aan de beurt. Samen met Buitensport Twente, die de kano’s verzorgt, kan deze unieke excursie aangeboden worden. Het betreft twee en drie persoons kano’s. In verband met de kosten van de kano’s gaat deze excursie door bij 18 deelnemers. De totale excursie duurt zo’n 4 uur.

Meld je van te voren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor 18 personen. De kosten zijn 21,- euro per volwassene en kind. Als donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun men op vertoon van de donateurspas voor € 18,00 mee kanoën.

Afbeelding
Gezond respect nodig voor onweer 1 jun., 10:08
Afbeelding
Studenten behouden voor de bouw 1 jun., 08:07
Afbeelding
Symbiose tussen stad en platteland 31 mei, 20:01
Afbeelding
Trouwen in Overijssel steeds duurder 31 mei, 18:07
Afbeelding
Op pad met de Mooi Meegenomen Bus 31 mei, 14:07
Afbeelding
Dhlomo: een muziektheaterspektakel 31 mei, 12:04
Afbeelding
OPEN+ leden altijd welkom in de Bibliotheek van Enter 31 mei, 10:09
Afbeelding
Informatiebijeenkomst voor borstkankerpatiënten 31 mei, 08:15