Vrijwilligers van het eerste uur: Harrie, Riek en Jan. (Foto: Julia Vos Fotografie)
Vrijwilligers van het eerste uur: Harrie, Riek en Jan. (Foto: Julia Vos Fotografie)

De Piet bestaat 15 jaar

Algemeen

YPELO - Dagvoorziening Carintreggeland De Piet, gevestigd aan de Voorbroeksweg in Ypelo, vierde op woensdag 8 juni haar vijftienjarig bestaan met een gezellig samenzijn van medewerkers, vrijwilligers, deelnemers en hun mantelzorgers bij Landgoed Het Rheins in Enter. Een dag waarop men elkaar op een andere manier kon leren kennen en er onderling fijne ontmoetingen waren. Er waren ook gesprekken van mantelzorgers onder elkaar die elkaar herkennen aangaande hun dagelijkse invulling als mantelzorger voor hun partner.

Iedereen werd allereerst verwelkomd met een kop koffie/thee en een plak krentenwegge. Daarna kon men plaatsnemen in één van de drie huifkarren voor een mooie tocht in de omgeving. Aansluitend was er een gezamenlijke lunch met daarna nog een lekker ijsje.

Medewerker Jené Wessels gaf aan dat deze dag mede mogelijk gemaakt was door de Crea Club Wierden. Zij maken allerlei mooie ansichtkaarten waarvan de opbrengst bestemd is voor De Piet. “Dit jaar wilden wij dit bedrag onder andere besteden voor deze mooie dag. We vinden het fijn om onze vrijwilligers alsook onze deelnemers en hun mantelzorgers in het zonnetje te zetten.” Aan de hand van een plaat met daarop diverse (grotere en kleinere) stippen gaf zij aan dat iedereen bij De Piet een ‘stip’ is in het hele gebeuren. “We zijn een grote stip, of we denken dat, of we zijn een kleine stip, of we denken dat. Daaraan verbonden zie je andere stippen. Dit zijn de mantelzorgers. De stippen daar tussenin zijn de vrijwilligers. Zonder hen zijn we nergens. Zij helpen bij de maaltijden, de knutselwerken, wandelen, koffieschenken, fijne gesprekken onderling en noem maar op. Er voor elkaar zijn en elkaar een waardevol leven geven, dat is waar het om draait.”

Drie vrijwilligers die al vanaf de oprichting bij dagvoorziening De Piet op deze locatie in ‘bedrijf’ zijn, werden verrast met een mooie bos bloemen en een presentje. “Bedankt Harrie, Riek en Jan, namens ons allemaal.” Alle aanwezigen genoten zichtbaar van deze mooie dag en het lekkere eten. Eén van de deelnemers richtte nog een woordje tot de medewerkers van De Piet over het feit dat men zich hier als deelnemer zo kan thuis voelen en op het gemak. “Wij hopen dat De Piet nog weer vijftien jaar verder gaat met hetzelfde enthousiasme en wij dit nog een keer kunnen meemaken.”
Bij dagvoorziening Carintreggeland De Piet (met deelnemers uit de hele regio) zou men graag nog enkele vrijwilligers verwelkomen om dit fijne team te versterken. Voor informatie of aanmelding: zorgboederderij.depiet@carintreggeland.nl

Afbeelding
De vluchtheuvel rond 1933.
Onthulling eerste project SKHE: De vluchtheuvel 5 uur geleden
Afbeelding
Veel positieve reacties over sportinstuif van De Welle 13 uur geleden
Samen met verschillende partijen willen de 14 Twentse gemeenten werken aan een vitale samenleving met ruimte voor iedereen.
Sport voor iedereen mogelijk maken 27 mrt, 18:04
Woonboulevard Almelo trapt de serie braderieën af met een Middeleeuwse Braderie. (Foto: Larissa van Zeist)
Stoomtrein rijdt op tweede paasdag 27 mrt, 13:57
Alle verenigingen zijn uitgenodigd om volgend jaar weer mee te doen met de competitie.
Kluppelshuizen 1 wint de klootschietcompetitie 27 mrt, 13:53
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 27 mrt, 08:06
Vaccinatie moet het kind al bij de geboorte goede bescherming bieden tegen kinkhoest.
GGD ziet ook hier de toename kinkhoest 26 mrt, 18:12
Afbeelding
Generatietuin weer klaar voor de lente en zomer 26 mrt, 11:57