Tafeltennissen bij Effekt‘74 in competitieverband en recreatief

WIERDEN - Dat doen zo’n 70 leden, zowel recreatief als in competitieverband. Effekt’74 heeft momenteel 10 teams die in competitieverband spelen. 

Een tafeltennisteam bestaat uit tenminste drie spelers. Deze spelen tegen drie tegenstanders een enkelspel, waardoor er in een competitiewedstrijd negen wedstrijden worden gespeeld en even zoveel wedstrijdpunten kunnen worden verdiend. Alleen de jeugd en de teams in de hoofd- en promotieklasse spelen ook een dubbelpartij, waarbij twee spelers van elk team het gezamenlijk tegen elkaar opnemen. 

Een wedstrijd gaat om drie gewonnen games. Een game is gewonnen als je elf punten hebt gescoord, maar je moet altijd twee punten meer hebben dan de tegenstander. Een game kan dan ook eindigen in 11-8 maar ook in 17-15. Gemiddeld duurt een wedstrijd 15-20 minuten, maar dat hangt ook af van de sterkte en de spelstijl van de spelers.

Tafeltennis kent zowel een voorjaars- als een najaarscompetitie. Die wordt gespeeld in poules van zes teams. Een competitie bestaat uit een uit- en thuiswedstrijd tegen de andere teams in de poule. Je speelt dus 10 wedstrijden. De teams worden op sterkte ingedeeld in diverse klassen. De sterkte wordt bepaald aan de hand van de ELO-rating van elke competitiespeler. Bij elke gewonnen wedstrijd worden ELO-punten verdiend; het aantal hangt af van de sterkte van de tegenstander. De sterkte van het team is het gemiddelde van de ELO-ratings van de spelers van dat team. Je kunt dus als team winnen, maar ook punten verdienen voor je eigen ELO-score.

Wilt u een keer komen kijken of zelf spelen? Als u zich meldt bij Erik van der Leij (06-50444617 - telefonisch of via whatsapp), dan zal hij u ontvangen en wegwijs maken. Meer informatie over Effekt’74 op de website effekt74.nl of op Facebook www.facebook.com/Effekt74.

Meer berichten