Afbeelding

Enter Vooruit en SV Enter slaan de handen ineen

Algemeen

ENTER - Enter Vooruit en SV Enter slaan de handen ineen om Oekraïners te laten voetballen. Dinsdag 16 mei hebben 26 Oekraïense ontheemden hun intrek genomen in het Hervormd Dienstgebouw in Enter. Gezien naar werk of school niet altijd direct een optie is, worden er allerlei manieren van vermaak bedacht. 

De voetbalclubs Enter Vooruit en SV Enter doen dat op hun eigen sportieve manier: zij sponsorden voetbaltenue en -schoenen voor alle jongens en stellen gratis hun velden beschikbaar. Een fantastisch en volledig belangeloos initiatief van de clubs.

“Het is al vaker gezegd, maar het blijft hartverwarmend hoe inwoners en ondernemers uit onze gemeente zich inzetten voor de Oekraïense ontheemden”, aldus gemeente Wierden. De voetballende jongens zijn veelal studenten of geven les aan universiteiten in Oekraïne. Ze hebben hun bestaan daar opgebouwd, maar moesten net als hun landgenoten door de oorlog vluchten. Zij zijn dan ook dolblij dat ze nu twee keer in de week op de velden kunnen voetballen, een echte uitlaatklep. Naast voetballen, wordt er bij het Hervormd Dienstgebouw ook flink geklust. Er is gezorgd voor een container, handgereedschap en materialen, zodat er bijvoorbeeld privacyschermen gebouwd kunnen worden. 

Burgemeester Doret Tigchelaar was tijdens haar bezoek aan het Hervormd Dienstgebouw twee weken geleden al ontzettend trots op wat de gemeente samen met inwoners en ondernemers heeft bereikt. Dat gevoel wordt nu alleen nog maar versterkt: “Sporten is een ideale uitlaatklep, vooral als je zoiets heftigs hebt meegemaakt als deze jongens.”

Afbeelding
'Veiligheid binnen en buiten de grenzen' 1 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 4 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 18 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet: een ontmoetingsbrunch voor jongeren 23 uur geleden
Wandel mee met een groep, elke week een stukje verder.
Wandelchallenge: werken aan gezondheid en conditie 18 apr, 07:58
Afbeelding
Wvc Volley Dames voor het eerst kampioen als 'Weghorst Makelaardij WVC Volley' 17 apr, 17:58
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 17 apr, 14:01
Afbeelding
Ambulare Wierden organiseert Oranjetocht 17 apr, 09:55